Ezért fogyaszd főtten is a sárgarépát

A répának kifejezetten jót tesz, ha nemcsak nyersen fogyasztjuk, de főzve is.

Míg a legtöbb zöldségre igaz, hogy nyersen sokkal több tápanyag található benne, akad egy-két ellenpélda, amikor kifejezetten jót tesz a hőkezelés.

Ezért fogyaszd főtten is a sárgarépát

A sárgarépa főzve és nyersen is gyakran fogyasztandó, ha azonban az előbb említett módon fogyasztjuk, akkor nagyon hasznos tápanyagokhoz juthatunk.

Bár általában a zöldségek vitamin- és fitonutrienstartalma lecsökken a sütés-főzés következtében, a sárgarépa esetében a vizsgálatok azt mutatják, hogy a hőkezelés növeli a szervezetben felszívódó béta-karotin mennyiségét, tehát javítja az értékes anyag hasznosulását. Tény azonban, hogy a hőkezelés miatt csökken a C-vitamin-tartalma.

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...