Saláták melegen ajánlva!

Igaz, hogy nyáron elsősorban a nyersen fogyasztás kerül előtérbe, de én nagyon szeretem azokat a salátákat is, amelyeknél az összetevők egy része hideg, más része meleg.

Salátákból személy szerint nekem sosem elég. Mindenhogyan szeretem őket: nyers zöldségekből összedobva, sajttal, hús- vagy halfélével, tojással keverve, gyümölcsökkel, fűszerekkel, karakteres ízű olajokkal, fűszeres szószokkal, ecetekkel (egyedül a majonézes öntetes verziók nem a kedvenceim). Különösen szeretem, ha az alkotók között keverednek a hidegen, nyersen fogyasztandó alapanyagok a főtt/párolt/sült alapanyagokkal.

Összegyűjtöttem most 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energia- és 25 g szénhidráttartalmú hideg-meleg salátát. Kiválóak ebédre egy hús- vagy halétel mellé köretként, sőt, vacsorára is önmagukban. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Fehérboros gombasaláta melegen

  2. 2.

    Hamis görögsaláta

  3. 3.

    Mediterrán zöldségsaláta

  4. 4.

    Joghurtos sárgarépa-saláta

  5. 5.

    Marinált édeskömény-saláta buggyantott tojással

  6. 6.

    Olívás-gombás karfiolsaláta

  7. 7.

    Szíriai padlizsánsaláta

  8. 8.

    Márványsajtos céklasaláta pirított szezámmaggal

  9. 9.

    Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal

  10. 10.

    Spenótos gombasaláta

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.