Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rosszul alszol a meleg miatt? – Segítünk, hogy jól aludj ebben a hőségben!

Egyre melegebbek az éjszakák...ha a fél éjszakát forgolódással töltöd, mutatunk pár trükköt, hogy sikerüljön elaludni és pihenni.

A legtökéletesebb hőfok az alváshoz 16 és 21 Celsius-fok közé esik. Ezt jelenleg elég nehéz kivitelezni, ha csak az embernek nincs otthon egy jól működő klímája. A jó alvás pedig elengedhetetlen a nap folyamán gyűjtött információk feldolgozásához, illetve testünk fizikális és mentális egyensúlyba kerüléséhez is.

Ha a nagy melegben mégsem tudnál aludni, hoztunk pár trükköt, ami segít abban, hogy jól aludj ebben a hőségben is.

Hűtős megoldás

Csomagold be az ágyneműdet zacskókba, és tedd be néhány órára a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe. Ha esetleg nincs ennyi helyed, akkor az is segíthet, ha csak a párnahuzatot vagy a kispárnádat teszed be a hidegre. Az is jó lehet, ha jégakkut helyezünk testünk „hűtési pontjaira”: a térdre, a bokára, a csuklóra, a nyakra, az ágyékra vagy a könyökre. Sőt, az, ha testápolónkat vizes alapúra cseréljük, a hűtőben tároljuk, és lefekvés előtt bekenjük vele magunkat, szintén lehűthet minket!

+ tipp: az ágyneműnket is jól válasszuk ki! A legjobb a jó minőségű pamut, és külön ajánlott a szintén pamut pizsama vagy alvóruha, hiszen így kevesebb eséllyel izzadunk, bőrünk szellőzik, tud lélegezni.

Csípőset neki

Dave Gibson alvásszakértő szerint lefekvés előtt ne fogyasszunk sok fehérjét, mert megemeli a testhőmérsékletünket, mivel felgyorsul az anyagcserénk. A csípős ételek azonban segítenek a lehűlésben, mivel a test izzadással reagál rájuk, ami segít lehűlni. Viszont fontos, hogy legalább 3 órával lefekvés előtt fogyasszunk ilyen ételeket, hogy kifejthessék hatásukat!

Jéghideg zuhany

Az esti frissítő zuhanyt te is jéghideg vízzel végzed? Jobb, ha mostantól langyos vízre váltasz, mert a nagy hőmérséklet-változás szintén izzadást vált ki a szervezetből. A langyos vízzel elkerüljük ezt a hibát, és sokat teszünk az éjszakai pihenésünkért.

Jégkockák

Ha ventilátor mellett alszunk, akkor még jobban lehűthetjük a levegőt, ha mielőtt bekapcsoljuk, megtöltünk egy nagy serpenyőt jéggel, és a ventilátor elé helyezzük. Segíthet még az is, ha kikapcsoljuk az elektromos eszközöket a szobában, hiszen ezek is ontják magukból a meleget.

Csak óvatosan a vízzel

Mindenképpen készítsünk egy teli palack vizet az ágyunk mellé, hogy éjszaka felébredve beleihassunk. Viszont figyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba az éjszaka során az ivást, mert az is megzavarhatja az éjszakánkat, ha álladóan a mosdóba kell járkálnunk. 

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!