Ennyi fokban alszanak a magyarok – végre valami, amit jól csinálunk!

Úgy tűnik, betartjuk a "szabályokat", és megfelelő hőfokban szeretünk durmolni. De hogy pontosan mit is jelent ez számokban? Mutatjuk!

Nemrég egy cikkben mi is hosszan taglaltuk a témát, hogy mégishány fokban ideális aludni. Akkor a The Atlantic írta meg, hogy szakértők szerint az ideális hőfok a hálószobában 15,5 és 21 Celsius-fok közé esik. Persze ezt nem mindig könnyű betartani, főleg, ha többen is egy hálószobában alszunk, mert könnyedén előfordulhat, hogy nem ugyanaz a hőérzetünk.

A legtöbben jól csináljuk

Egy friss reprezentatív kutatásból kiderült, hogy mi, magyarok, bár éppen csak 1 Celsius-fok eltéréssel, de betartjuk az előírtakat. Az E.ON megbízásából készült felmérés szerint ugyanis legtöbben állítólag20 fokban szundikálunk éjszaka –írja az nlc.hu.

A részletes elemzés alapján megtudhatjuk azt is, hogy a magyarok 21%-a alszik 20 fokban, 19 fokban már csak 6%, 18 fokban pedig mindössze 4%. Sokan vannak azonban, akik inkább a melegebb hőmérsékletet kedvelik a hálószobában:

a megkérdezettek 11%-a ugyanis a 25 fokos vagy még annál is magasabb hőmérsékletet kedveli alvás közben!

És Te hány fokban szeretsz aludni?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Hozzászólások

zsolttegla80

180°?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.