Ronda, de finom: salátafőzelék

A legkisebbeknek is kijár azsenge tavaszifejessalátából: főzelék formájában, almával édesítve igazán kellemes ízű ebédet kínálhatunk a piciknek. A ti babátok kóstolta már?

Almás salátafőzelék (6 hónapos kortól)

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 kisebb fejessaláta
  • 2 közepes burgonya
  • 1 nagy alma (édesebb fajta)
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés

  1. A saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk és kisebb darabokra tépkedjük.
  2. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk.
  3. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumplit és a salátaleveleket is puhára pároljuk.
  4. Némi víz hozzáadásával botmixerrel turmixoljuk.
  5. A meghámozott almát lereszeljük és a péphez adjuk. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk.
  6. Olívaolajjal dúsítjuk.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...