Ronda, de finom: salátafőzelék

A legkisebbeknek is kijár azsenge tavaszifejessalátából: főzelék formájában, almával édesítve igazán kellemes ízű ebédet kínálhatunk a piciknek. A ti babátok kóstolta már?

Almás salátafőzelék (6 hónapos kortól)

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 kisebb fejessaláta
  • 2 közepes burgonya
  • 1 nagy alma (édesebb fajta)
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés

  1. A saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk és kisebb darabokra tépkedjük.
  2. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk.
  3. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumplit és a salátaleveleket is puhára pároljuk.
  4. Némi víz hozzáadásával botmixerrel turmixoljuk.
  5. A meghámozott almát lereszeljük és a péphez adjuk. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk.
  6. Olívaolajjal dúsítjuk.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek