Játssz, és nyerj a halloween-habcsókokkal!

Tetszik vagy nem, itt a halloween. A legtöbb iskolában beöltözős bulit tartanak, és udvariasan felszólítják a szülőket, hogy küldjenek sütit az eseményre. Idén készítsd te a legviccesebbet! És még nyerhetsz is vele! {T}

Mindig utáltam a halloweent. Valamikor a kilencvenes évek végén, az általános iskola felső tagozatában találkoztam először a jelenséggel, mégpedig egy ügyetlenül tervezett plakát formájában, ami fennen hirdette, hogy péntek este 8-kor halloweeni jelmezes buli lesz, tessék szépen boszorkánynak, szellemnek vagy csontváznak öltözni, és jól szórakozni. Máig emlékszem, milyen hőzöngve fogadtam a felhívást – buli, ilyenkor? Mindenszentek előestéjén? Már elnézést, de normális ember ilyenkor csöndesen emlékezik otthon, és nem angolszász szokásokat átvéve farigcsál rémisztő fejeket tökből. Pláne nem öltözik be, és tivornyázik hordában. Elkönyveltem, hogy a halloween is csak egy olyan nyugatról átvett, újhullámos szokás, amiben én biztosan nem fogok részt venni, semmilyen formában.

A fantomhabcsók receptjét itt találod, ha 2012. november 4-ig elmented a receptkönyvedbe, nyerhetsz is vele! >>

{ GALÉRIA = title:Fantomhabcs%C3%B3k%20k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se, 0,1,2,3,4 }

Aztán teltek az évek, és rájöttem, hogy semmi nem fehér vagy fekete. A halloween sem. Sőt, még csak nem is újhullámos. Kereszténység előtti kelta ünnep, amikor a nyári munkákat befejezve szimbolikusan átadták a hatalmat a közelgő téli hónapoknak és a sötétségnek. Ezt az ünnepet „vette át” később a katolikus egyház, ebből alakult ki a Mindenszentek és a halottak napja. Tény, hogy ettől még nem lesz közelebb a magyar szokásokhoz, de hát hol van az előírva, hogy emlékezni csak csöndben és szomorúan lehet? Így aztán az évek múlásával megkedveltem a halloweent.

A boszorkányujjak receptjét itt találod >>

A boszorkányujjak elkészítéséhez segítséget a képre kattintva kapsz

{ GALÉRIA= title:Boszork%C3%A1nyujjak%20k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se, 5,6,7,8,9,10,11 }

Azt nem állítom, hogy jelmezt is öltök, de – és ezt csak csöndben, magunk között mondom – kifejezetten szeretek ilyenkor összegyűlni a szeretteimmel, barátaimmal, és meleg szobában, vidáman, vigyort faragni egy jól megtermett tökre vagy kalákában elkészíteni valamilyen finom sütit. Mert szokások és hagyományok ide vagy oda, emlékezni közösen és jókedvűen is lehet.

Még több recept halloweenra >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

s fotóval illusztrált recept kerül<a href="http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-hieu-qua-nhanh-nhat.html" rel="dofollow">,</a> jegyzetlapokkal kiegészítve. Ha több ételleírást vagy fotót<a href="http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-ma-hieu-qua.html" rel="dofollow">,</a> hosszabb vagy nagyobb receptgy?jteményt, vagy csak teljesen ? a profi könyvek<a href="http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-o-sai-gon.html" rel="dofollow">.</a> Te döntöd el hogy füzetke<a href="http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-uy-tin.html" rel="dofollow">,</a> keményborítós vagy spirálos kötésben rendeled meg. A legrövidebb 11 oldalas szakácskönyvbe általában 11, a leghosszabb, 59 oldalas kötetbe 59 színes fotóval illusztrált recept kerül, jegyzetlapokkal kiegészítve. Ha több ételleírást vagy fotót<a href="http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-spa-tai-tphcm.html" rel="dofollow">,</a> hosszab leghosszabb, 59 oldalas kötetbe 59 színes fotóval illusztrált recept kerül, jegyzetlapokkal kiegészítve. Ha több ételleírást vagy fotót, hosszabb vagy nagyobb receptgy?jteményt <a href="http://www.datrang.net/tam-trang-an-toan-nhat-o-dau.html" rel="dofollow">,</a> vagy csak teljesen A könyvek A5-ös méret?ek. A legrövidebb 11 oldalas szakácskönyvbe általában 11, a leghosszabb, 59 oldalas kötetbe 59 színes fotóval illusztrált recept kerül<a href="http://www.datrang.net/spa-tam-trang-an-toan-hieu-qua.html" rel="dofollow">.</a>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.