Kellemetlen következménye lehet, ha nem reggelizel

Ha rendszeresen elhagyod a reggelit, annak komoly következménye lehet, mely akár a szépségedre is hatással lehet.

A reggeli nagyon fontos több szempontból is, többek között a hajra is hatással van. Mégis hogyan? A válasz igen egyszerű: a szép és egészséges hajat nagyban befolyásolja, milyen ételeket és italokat eszünk, továbbá életmódunk is kihat rá.

Kellemetlen következménye lehet, ha nem reggelizel

Éppen ezért könnyedén előfordulhat, hogy a hajhulláshoz vezethet a rendszeresen elmulasztott reggeli.

Anabel Kingsley, a Philip Kingsley szakértője elárulta, a haj szempontjából a reggeli a legfontosabb étkezés.

Soha ne hagyd ki a reggelit, ha szép hajat szeretnél. Valójában ez a nap legfontosabb étkezése a haj szempontjából. A reggeli az első alkalom, hogy egy éjszakai böjt után alapvető tápanyagokkal látjuk el szervezetünket. Tápanyagok, például vitaminok, ásványi anyagok és a fehérjék létfontosságúak az egészséges hajnövekedéshez. A reggeli kihagyása megfoszthatja a hajhagymákat ezektől a tápanyagoktól, ami törékeny, fénytelen és élettelen hajhoz vezethet

A szakértő éppen ezért azt javasolja, hogy zöldségekben és gyümölcsökben gazdag reggelit fogyasszunk, illetve ne feledkezzünk meg a gabonafélékről és a sovány húsokról sem. Egyébként a nap első étkezése azért is nagyon fontos, mert képes csökkenteni a stresszszintet, ami szintén sokszor okoz hajhullást.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?