8 tipp, hogy mindig pihe-puhára főzd a quinoát

8 tanácsot hoztunk, amivel gyerekjáték lesz a quinoafőzés!

A quinoa az álcázás mestere. Gabonaként gondolunk rá, a rizshez hasonlóan készítjük és esszük, pedig valójában egy mag. A quinoa népszerűségének egyik forrása a tápértékében keresendő. Egy csésze quinoa 8 gramm fehérjét és 5 gramm rostot tartalmaz. Emellett kiváló forrása az olyan ásványi anyagoknak, mint a mangán, a magnézium és a folsav. Diós íze könnyen adaptálható a receptek széles skálájához, sós ételekben, gluténmentes köretként is megállja a helyét, de még akár édességet is lehet belőle készíteni. Ráadásul megfőzni is könnyű... és pont ilyen könnyen el is lehet rontani!

Hoztunk 8 tippet, hogy minden alkalommal pihe-puha quinoát főzhess, kattints a képre!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints erre:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek