A quinoa az álcázás mestere. Gabonaként gondolunk rá, a rizshez hasonlóan készítjük és esszük, pedig valójában egy mag. A quinoa népszerűségének egyik forrása a tápértékében keresendő. Egy csésze quinoa 8 gramm fehérjét és 5 gramm rostot tartalmaz. Emellett kiváló forrása az olyan ásványi anyagoknak, mint a mangán, a magnézium és a folsav. Diós íze könnyen adaptálható a receptek széles skálájához, sós ételekben, gluténmentes köretként is megállja a helyét, de még akár édességet is lehet belőle készíteni. Ráadásul megfőzni is könnyű... és pont ilyen könnyen el is lehet rontani!
Hoztunk 8 tippet, hogy minden alkalommal pihe-puha quinoát főzhess, kattints a képre!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekért kattints erre: