9 pizza, ami 100%, hogy jobb, mint a mirelit

Február 9-e a pizza világnapja, ennek örömére most sima margaritát, jól megpakolt sonkás verziót, de még ananászos és hajtott pizzát is kínálunk!

A pizza talán a világ legismertebb étele, kevés nemzetet találunk, ahol valamelyen formában nem rajonganának érte! Legyen rajta jó sok sajt, mellé paradicsomszósz, lehetőleg házi, és a feltétek végtelen variációja! Ananász? Nem probléma! Tonhal? Naná! Szimpla margarita? Jöhet! Íme a legfinomabb pizzák receptjei:

  1. 1.

    Pizza Vesuvio

  2. 2.

    Jamie Oliver pizzája

  3. 3.

    Szalámis-pepperonis pizza

  4. 4.

    Eredeti olasz pizza

  5. 5.

    Margherita pizza

  6. 6.

    Spenótos-tonhalas pizza

  7. 7.

    Hawaii pizza sült ananásszal és kéksajttal

  8. 8.

    Csiperkegombás-rukkolás pizza

  9. 9.

    Sonkás-sajtos calzone

  10. 10.

    Songoku pizza erdei gombákkal

Még több pizzarecept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili