Biztosan esett már úgy, hogy egy recept készítése közben rácsodálkoztunk, hogy „jé, ez szinte majdnem ugyanolyan, mint az a másik!” És tényleg: a különböző tészták és masszák világában abszolút vannak átjárók, olyan receptek, amelyekkel két legyet üthetünk egy csapásra. Vagy egy gusztusosabb hasonlattal élve két süteményt. Kenyeret. Bármit.
Ha egy igazán laktató és klasszikus hétvégi ebédre vágysz, akkor tökéletes választás lesz a zöldbableves. Most csokorba szedtük a mi kedvenceinket, hogy neked már csak a főzéssel kelljen foglalkozni.
Talán nem a legmegszokottabb ebédmenüvel várunk ma titeket, de az ízek így is garantáltan nagyot szólnak és a gyomrok színültig megtelnel az eperlevestől, döner kebabtól és édes málétól.
Manapság az ember kétszer is meggondolja, hol és mikor vesz epret, és ezt jól is teszi. Hiszen nincs is nagyobb csalódás annál, mint amikor egy szép piros szembe harapva nem robban a szánkban a nyár aromája. Mi a teendő ilyenkor?
Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.