5 apró lépés, ami gyerekjátékká teszi az olajban sütést

Annak ellenére, hogy mennyire szeretjük a rántott ételeket, manapság próbáljuk minél többször megúszni az olajban sütés fröcskölős, bűzös, kellemetlen élményét. Persze a teljes elhagyás helyett jobb, ha megkönnyítjük a saját életünket pár trükkel.

Nem valószínű, hogy sok házi szakács akad, akinek az olajban sütés lenne az abszolút kedvenc konyhai eljárása, és ez teljesen érthető. A forró zsiradék fröcsköl, mindenhová lecsöpög, a szaga bekúszik még a bőrünk alá is, a lakásból pedig csak többnapos szellőztetés után hajlandó távozni. Mindeközben nekünk gyorsan és komoly odafigyeléssel kell alámeríteni, forgatni, kihalászni, lecsöpögtetni és melegen tartani, hogy minden falat tökéletesen, ropogósan és aranybarnán kerüljön az asztalra. Egy szó, mint száz, az olajban sütés nem kellemes, de talán minimálisan elviselhetőbbé tehetjük az „élményt” az alábbi tippekkel.

Nézd meg tippjeinket a galériában:

Az alábbi receptek már készülhetnek ilyen módon:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tanácsokat is fogadd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!