Tudtad, hogy nem is főzve készül a legjobb kemény tojás?

Napi Tipp: Legyen szó tojássalátáról vagy kaszinótojásról, ez a tojáskészítési trükk tutira megkönnyíti majd a dolgod.

Első hallásra nekünk is furcsán hangzott ez a technika, de ha belegondolsz, akkor a tojás gőzölése igazból teljesen logikus, hiszen mindig kockázatos a tojást forrásban lévő vízbe ejteni, ahol könnyedén megrepedhet. Arról nem is beszélve, hogy főzés közben egymásnak ütköznek a tojások, amitől szintén megsérülhetnek. Ezenfelül a gőzölés egy sokkal egyenletesebb főzési mód, mivel a tojás nem tud az edény forró aljához érni. Sőt, a meggőzölt kemény tojást könnyebben lehet meghámozni, mint a főtt tojás.

Tudtad, hogy nem is főzve készül a legjobb kemény tojás?

Hogyan gőzöljük a tojást keményre?

A folyamat szuper egyszerű, íme:

  1. Öntsünk 3 cm vizet egy olyan edény aljába, ami párolóbetét, vagy amibe belefér egy párolókosár.
  2. Helyezzük a tojásokat a párolóbetétbe. Eközben forraljuk fel a vizet az edényben, majd óvatosan engedjük bele a tojásokat.
  3. Ügyeljünk arra, hogy a tojások egyáltalán ne érjenek a vízhez.
  4. Fedjük le az edényt, és főzzük 12 percig, hogy tökéletesen kemény tojásokat kapjunk.
  5. 12 perc elteltével vegyük ki a párolóbetétet, és azonnal tegyük át a tojásokat egy jeges vizes tálba, hogy megállítsuk a főzést.
  6. Hagyjuk őket teljesen kihűlni a jeges vízben, ehhez nagyjából 15-30 percre lesz szükségünk.

Profi tipp: ha könnyen hámozható tojásra van szükséged, például a kaszinótojáshoz, akkor vedd meg a tojást egy héttel a felhasználás előtt, mivel a friss tojást nehezebb meghámozni, mint az öregebbet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...