Tudtad, hogy nem is főzve készül a legjobb kemény tojás?

Napi Tipp: Legyen szó tojássalátáról vagy kaszinótojásról, ez a tojáskészítési trükk tutira megkönnyíti majd a dolgod.

Első hallásra nekünk is furcsán hangzott ez a technika, de ha belegondolsz, akkor a tojás gőzölése igazból teljesen logikus, hiszen mindig kockázatos a tojást forrásban lévő vízbe ejteni, ahol könnyedén megrepedhet. Arról nem is beszélve, hogy főzés közben egymásnak ütköznek a tojások, amitől szintén megsérülhetnek. Ezenfelül a gőzölés egy sokkal egyenletesebb főzési mód, mivel a tojás nem tud az edény forró aljához érni. Sőt, a meggőzölt kemény tojást könnyebben lehet meghámozni, mint a főtt tojás.

Tudtad, hogy nem is főzve készül a legjobb kemény tojás?

Hogyan gőzöljük a tojást keményre?

A folyamat szuper egyszerű, íme:

  1. Öntsünk 3 cm vizet egy olyan edény aljába, ami párolóbetét, vagy amibe belefér egy párolókosár.
  2. Helyezzük a tojásokat a párolóbetétbe. Eközben forraljuk fel a vizet az edényben, majd óvatosan engedjük bele a tojásokat.
  3. Ügyeljünk arra, hogy a tojások egyáltalán ne érjenek a vízhez.
  4. Fedjük le az edényt, és főzzük 12 percig, hogy tökéletesen kemény tojásokat kapjunk.
  5. 12 perc elteltével vegyük ki a párolóbetétet, és azonnal tegyük át a tojásokat egy jeges vizes tálba, hogy megállítsuk a főzést.
  6. Hagyjuk őket teljesen kihűlni a jeges vízben, ehhez nagyjából 15-30 percre lesz szükségünk.

Profi tipp: ha könnyen hámozható tojásra van szükséged, például a kaszinótojáshoz, akkor vedd meg a tojást egy héttel a felhasználás előtt, mivel a friss tojást nehezebb meghámozni, mint az öregebbet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek