5 étel, amit jobb hidegen enni, mint újramelegítve

Előfordulnak olyan helyzetek a konyhában, amikor érdemes a „kisebbik rosszat” választani, ez pedig határozottan jellemző egyes ételek újramelegítésére. Nézzük, mikor jobb a hideg, mint a széttrancsírozott meleg.

Sokak makacs módon ragaszkodnak a napi legalább egy meleg étkezés fenntartásához – hogy ez a neveltetés vagy a táplálkozás-egészségügyi hiedelmek miatt van, az most mindegy is – annak ellenére, hogy bizonyos helyzetekben abszolút előnyösebb nem vesződni a hőmérséklet macerálásával. Egyes ételek ugyanis (felépítésük vagy alapanyagaik miatt) sokat veszítenek egy esetleges újramelegítés során. Mindegy, hogy mikróval vagy serpenyővel próbálkoznánk, az alábbi esetekben inkább ne tegyük, inkább élvezzük őket hidegen, mert úgy is lehetséges.

Nézd meg galériánkban az újramelegítésre nem alkalmas ételeket, kattints a receptekért a képre!

Ha újramelegíteni nem is, megfőzni mindenképpen megéri ezeket a finomságokat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...