A vízízű eper nem a világ vége, csak okosan kell használni

Manapság az ember kétszer is meggondolja, hol és mikor vesz epret, és ezt jól is teszi. Hiszen nincs is nagyobb csalódás annál, mint amikor egy szép piros szembe harapva nem robban a szánkban a nyár aromája. Mi a teendő ilyenkor?

Talán épp azért, mert egy évben csak egyszer jön el, minden zöldség és gyümölcs szezonja oly’ nagy elvárásokat támaszt az emberben a termények felé. Amikor kapható egy adott finomság (például május-júniusban az eper), szeretnénk minél olcsóbban, minél hosszabb ideig és a lehető legzamatosabb formában ízlelni azt. Persze az, hogy mindhárom kívánságunk teljesül, csak ritkán fordul elő – az alábbi tippek abban segíthetnek, mihez kezdjünk az összes többi esetben, mihez kezdjünk az íztelen eperrel?

Nézd meg galériánkban az íztelen eper megmentési módjait, a tippekért kattints a képre!

Ezek a receptek íztelen eperrel is jól sikerülnek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...