A vízízű eper nem a világ vége, csak okosan kell használni

Manapság az ember kétszer is meggondolja, hol és mikor vesz epret, és ezt jól is teszi. Hiszen nincs is nagyobb csalódás annál, mint amikor egy szép piros szembe harapva nem robban a szánkban a nyár aromája. Mi a teendő ilyenkor?

Talán épp azért, mert egy évben csak egyszer jön el, minden zöldség és gyümölcs szezonja oly’ nagy elvárásokat támaszt az emberben a termények felé. Amikor kapható egy adott finomság (például május-júniusban az eper), szeretnénk minél olcsóbban, minél hosszabb ideig és a lehető legzamatosabb formában ízlelni azt. Persze az, hogy mindhárom kívánságunk teljesül, csak ritkán fordul elő – az alábbi tippek abban segíthetnek, mihez kezdjünk az összes többi esetben, mihez kezdjünk az íztelen eperrel?

Nézd meg galériánkban az íztelen eper megmentési módjait, a tippekért kattints a képre!

Ezek a receptek íztelen eperrel is jól sikerülnek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.