A TikTokon gyorsan terjed a videó, amiben Monelle Godaert gasztroinfluenszer mutatja be a tükörtojás készítésének egy igen speciális technikáját: egyáltalán nem használ zsiradékot, csupán egy zöldséget. Lássuk, hogyan tehetjük egészségesebbé például a tojásételeinket!

A zsírmentes sütés titka, hogy nagyon magas víztartalmú zöldséget használunk, ez pedig nem más, mint a kígyóuborka!
A folyamat úgy néz ki, hogy egy uborkadarabkát levágva be kell dörzsölni a serpenyőt. Ezzel vékony vizes filmréteg szabadul fel, ami az étel és a serpenyő felülete között gátat képez, így az étel nem tud odaégni.
@not_so_superflu Haha top idée le concombre à la place de la matière grasse @Getti super idée
♬ son original - not_so_superflu
Ezzel a módszerrel nemcsak egészségesebbé, hanem olcsóbbá is tehetjük az ételt, de csak olyan ételek esetében, melyek nem igényelnek hosszas sütést. Ilyenek például a tojásételek vagy a fagyasztott zöldségek.
Mivel a vizes réteg viszonylag gyorsan elpárolog, ezért nem lehet rajta hosszan sütni.
- az ételnek nem lesz semmilyen mellékíze az uborkától
- ugyanolyan hatékonyan lehet az uborkával rövid sütési időt igénylő sós és édes ételeket készíteni, mint olajjal
- a „zsírozásra" használt uborkát nem kell kidobni, csak vágj le egy szeletet, ami érintkezett a serpenyővel
Receptajánlónk:
Ezeket is készítsd el: