7 szépséges szobanövény, ami imádja a konyhádat

Ha úgy döntöttél, megérdemli a konyhád, hogy buja zöld illetve virágos barátokat szerezz neki, akkor jó helyen jársz, mutatjuk a konyhában is boldogan növekvő szépségeket.

A konyhai dekoráció és általános hangulatjavítás elengedhetetlen kellékei a zöld-virágos-buja szobanövények, melyektől még a legmorózusabb lakástulajok is elmosolyodnak. Az se baj, ha nagy növénygyilkos hírében állsz, mindenre van megoldás! A lényeg, hogy mielőtt telerakod a konyhádat zölddel, győződj meg róla, milyen hőmérsékletet és mennyi fényt szeret a konyhádba kiszemelt növény.

1.) LEPKEORCHIDEA

Az egyik legismertebb és legmutatósabb orchidea, imádja a párás helyiségeket, így a konyhákat, sőt, a fürdőszobákat is. A szűrt napfényt és a félárnyékot részesíti előnyben, de a hőmérséklet-ingadozást is jól tűri. Locsoláskor a szárát, leveleit is tartsuk víz alá!

LEPKEORCHIDEA

2.) NARANCSPÖTTYÖS PÁFRÁNY

Szuper választás kezdő növénybarátoknak, gyönyörű kékes-zöldes leveleivel minden konyha éke lehet. Egyik előnye, hogy kis helyen is elfér, mert maximum 60 centisre nő, ezen kívül bírja a hőmérséklet-ingadozást, sőt, az árnyékosabb spotokat és a direkt napfényt is. Tavasztól őszig tartsuk nedvesen a földjét!

NARANCSPÖTTYÖS PÁFRÁNY

3.) AFRIKAI (FOKFÖLDI) IBOLYA

Sokunk régi barátja és állandó lakótársa, a fokföldi ibolya ugyanis tényleg egy igazi retró szépség, amelyet ha egyszer megtanulunk kezelni, sok-sok évig velünk lesz. Bírja a napfényt, a hőingadozást, egyedül a túlöntözést nem, illetve azt, ha a leveleit víz éri.

Tegyünk alulra egy kis tálkába vizet, hagyjuk benne állni kb. 20 percig, hogy felszívja, amire szüksége van, és öntsük ki a maradékot! Két itatás közt várjuk meg, hogy teljesen kiszáradjon a földje.

AFRIKAI (FOKFÖLDI) IBOLYA

4.) FÁTYOLASZPARÁGUSZ

Nem igazi páfrányféle, de imádja az extra párát, amiből a konyhából kijut majd neki bőven, sőt, levélzete külön értékeli majd. Kezdők jó barátja, csípi a beltereket, a szűrt fényt a direkttel szemben, sőt, még az elhanyagoltságot is tolerálja. Télen keveset öntözzük!

FÁTYOLASZPARÁGUSZ

5.) NAGY FLAMINGÓVIRÁG

Évente többször is virágzik sok gyermek és felnőtt kedvence, a flamingóvirág. Jellegzetes , általában piros, tölcséres, pajzán külsejével minden helyiségben jól mutat majd. Nem foglal túl sok helyet, bár virága egész magasba ágaskodhat. Kedveli a melegebb, fényes helyeket, de a direkt napsütést kevésbé.

FLAMINGÓVIRÁG

6.) SZOBAPÁFRÁNY

Akaszd egy konyhaszekrényről lelógó kosárkába vagy az ablakba, és a páfrányod tényleg a konyha legszebb pontja lesz! Imádni fogja a felfelé szálló meleg párát, hidd el. Tavasztól nyárig tartsd a földjét nyirkosan, télen engedd, hogy kiszáradjon a föld locsolás előtt.

SZOBAPÁFRÁNY

7.) KEHELYVIRÁG

Nehéz neki ellenállni, hiszen csíkozott, bordós aljú, ezüstös-zöldes levelei ellenállhatatlanok. Neki picit több igénye van, lássuk: imádja a magas páratartalmat, ami a konyhában általában nem lehet gond, de ezenfelül pár naponta vizet is kér, ami a legjobb, ha esővíz vagy desztillált víz.

KEHELYVIRÁG

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk erre:

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek