10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?

Nosztalgiasütemény lehet bármi, amit manapság már nem készítünk olyan sűrűn, esetleg csak a jelesebb napok alkalmával kerül az asztalra, mégis, amikor beleharapunk, rögvest a régi szép napok jutnak eszünkbe. Most direkt egy olyan összeállítás következik, amelyik megpróbálta minél több ilyen nosztalgiasütemény receptjét előhúzni a múlt fiókjából, hogy segítségükkel édes legyen az emlékezés.

  1. 1.

    Zombori mézes

  2. 2.

    Hatlapos krémes sütemény

  3. 3.

    Édes tejfölös kifli

  4. 4.

    Hamis hájas

  5. 5.

    Flamingó szelet

  6. 6.

    Kocsi család mokkakrémese

  7. 7.

    Falusi omlós, diós-lekváros

  8. 8.

    Rádió tekercs

  9. 9.

    Gesztenyés és szilvás kifli egyszerűen

  10. 10.

    Csacsi füle

Még több nosztalgiasütemény receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek