Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem semmi módon űzött tréfát a Mekiből a Burger King egy éven át - VIDEÓ!

A Burger King egy vicces videóban leleplezte le saját magát! A kampányaikban "aktív" szereplő volt egy Big Mac is. De mégis miért?

A legismertebb gyorsétteremláncok szereplői már megszokhattuk, hogy folyamatosan rivalizálnak egymással. Gondoljunk csak a mentes hamburgerek felbukkanására. Ahogy az egyik előrukkol valami újjal, a másik kisvártatva követi, oda-vissza, mintha csak a Tom és Jerry legújabb epizódjába csöppentünk volna. 

A McDonald's és a Burger King is hatalmas rajongótáborra tett már szert az évek során, ki-ki megtalálta benne a kedvencét, és még a fanyalgókról, akik természetesen sosem ennének ilyesmit, általában kiderül, volt már legalább egyszer sajtburgeres és sült krumplis élményük. A Burger King azonban emelt egyet a téten, és a már egy ideje megfigyelhető csipkelődést tökéletes szintre fejlesztette. 

A cég ugyanis maga hozta nyilvánosságra azt a vicces videót, amely feltárja, hogy a Burger King egy teljes éven keresztül úgy reklámozta a közönségnek a híres Whopper szendvicsét, hogy minden kampány során mögé rejtett egy Big Mac-et is. Ez még önmagában nem is lenne olyan érdekes, de a dolgot épp azért nem vette észre senki sem, mert annyival kisebb a meki hamburgere, hogy ki sem látszott a másik mögül.

Íme a „Whopper titka” videó:

Már a szöveges megoldásokban is rengeteg vicces elemet találunk. A méretbeli különbségre utalva például idézőjelbe került a „Big” előtag is, majd szépen megmutatják az egyes Nagy-Britanniában felvett reklámok kulisszatitkait is, ahonnan minden esetben előhúznak a háttérből egy mekis szendvicset. Később pedig megköszönik a konkurens cégnek, hogy egész 2019-ben „mögöttük álltak”.

Szerintetek tényleg úgy történt, mint a tényfeltáró kisfilmben, vagy épp ellenkezőleg, ez is csak a marketing része, és nem így forogtak valójában a videók?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: unsplash.com

via és via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!