Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kipróbáltuk a Burger King húsmentes Whopperét, és ezt gondoljuk róla

Megérkezett a Burger Kingben az új, húsmentes burger, mi pedig rögtön ki is próbáltuk, milyen a megszokott ízekhez képest. Íme, az eredmény! 

Már kedd óta kapható a Burger Kingben az új, Rebel Whopper, ami pogácsája miatt izgalmas igazán. Hiszen ez a burger növényi alapon, azaz húsmentesen kínálja a megszokott Whopper ízt. Vagy legalábbis ezt ígérik.

A Burger King régóta dolgozik azon, hogy húsmentes opciót is kínáljon a vásárlóinak. Júniusban már bevezettek egy zöldségpogácsás burgert. Ez lett a Vega Whopper.
A mostani termék azonban egy újabb lépcsőfok. Mert míg a Vega Whopper nem akart hasonlítani egy marhahúsos hamburgerre, addig a Rebel Whopper kifejezetten a hús imitálására gyúr. A benne lévő, The Vegetarian Butcherrel közösen kifejlesztett pogácsát ezért sokan műhúsnak is nevezik.

Lássuk mit tud!

A teszt kedvéért kikértük a Rebel Whopper mellé a Vega Whoppert is. Így még szembetűnőbb volt a kettő közötti különbség. A Vega Whopper pogácsája inkább egy rösztire emlékeztet, míg a Rebel Whopper első pillantásra simán össze is keverhető a hússal. Az íze és állaga is igazi meglepetés. Nyilván nem a szálkás, csontról lefejtett marhahússal vetekszik, de egy húspogácsa élményét simán hozza. Szaftos is, füstös is, ízletes is.

Megkockáztatom, hogy fel se tűnne, ha ezt kapnám az eredeti Whopper helyett. Persze a történethez az is hozzátartozik, hogy én nem tartom magam rendszeres vendégnek, így az eredeti Whopper íze sincs annyira elevenen a számban.

A körítésben amúgy semmi nem változott:

A megszokott szezámmagos zsemlébe a növényi pogácsa mellé friss paradicsomszeletek, salátalevelek, majonéz, ketchup, uborka és hagyma került. Nagy szerepe van továbbá annak, hogy ezek a pogácsák is grillen készülnek, így tényleg füstös ízük lesznek.

És itt jön az a rész, ami egyeseknek problémát is jelenthet.

A Burger King jelenlegi termékével ugyanis inkább a környezetvédelmet tarthatta szem előtt, hiszen se vegának, se vegánnak nem nevezhetjük a Rebel Whoppert.
Miért is nem? Vegyük szigorúan a vegánságot. Ebből a szempontból lehetne problémás a sajt, de az nincsen benne. Akkor csak a majonéz jelenléte a gond? Hiszen az könnyedén kiküszöbölhető, ha nem kér bele az ember.

Sajnos nem ez a válasz.

“A The Vegetarian Butcher hamburgerpogácsája növényi alapú, a fő összetevői fenntartható módon termelt szója, búza, növényi olaj, fűszernövények és hagyma. Bár a hamburgerpogácsa teljesen növényi alapú, a kiváló ízvilág biztosítása érdekében a Rebel WHOPPER® is a BURGER KING® hivatalos grillsütőjén készül a marha és csirke termékekhez hasonlóan. Emellett, akárcsak az eredeti WHOPPER®, a Rebel WHOPPER® is tartalmaz majonézt, emiatt nem megfelelő a vegán étrendet folytató fogyasztók számára.”

Szóval a majonéz elhagyásával sem lesz alkalmas a burger azok számára, akik nem vagy nem csak környezetvédelmi okokból kerülik a húst, és akik komolyan veszik ezt annyira, hogy nem szívesen vásárolnak olyan ételt, ami együtt sült a húspogácsákkal. Szép számmal akadnak ilyenek a vegetáriánusok között is.

Érdekesség még, hogy a Vega Whopper karrierje is így indult, de az éttermet úgy megrohamozták a vegánok, hogy reagáltak a kérésre, és július eleje óta a zöldségpogácsát már a húsok helyett a krumplival együtt sütik. Így vegánként is bátran ki lehet kérni azt a szendvicset (majonéz nélkül). A Rebel Whopper esetében ezt a lépést azonban sokkal nehezebb lenne kivitelezni, hiszen ez a pogácsa nem süthető ki a frituban, minden étterembe külön nemhúsos sütőlapot beépíteni pedig nem a legegyszerűbb folyamat.

Ti kóstoltátok már a Rebel Whoppert? Hogy ízlett? Mi a véleményetek róla?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Csákvári Péter

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!