Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az 5 legnagyobb botrány, ami megrázta a gyorséttermek világát

Túl forró kávé, lóhússal kevert marhapogácsa és hússal szennyezett olajban sült krumpli - ezeket a botrányokat nem úszták meg olcsón a gyorsétteremláncok.

1. A McDonald's esete a forró kávéval

Valószínűleg mindenkinek megvan, hogy a McDonald's kávés poharaira rá van írva a „vigyázat forró” felirat. A feliratot Stella Liebeck-nek köszönhetjük, aki 1992-ben 3 millió dollárra perelte a gyorsétteremláncot, amiért túl forró italt szolgáltak fel neki, és emiatt harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A nő egy hétig feküdt kórházban, teljes felépülése 2 évig tartott. Az eset után a Meki csökkentette a kávé hőmérsékletét, és felirattal látta el a forró italainak poharát.

2. Lóhús a Burger Kingben

2013-ban lóhúsbotrány söpört végig Európán, melyben Magyarország is érintett volt. Az ügy egészen a Burger Kingig ért, állítólag az étteremlánc egységeibe is került a lóhússal kevert marhahúsból. A Burger King vizsgálatai során nem talált erre bizonyítékokat, de biztos ami biztos, pár országban lecserélte a beszállítóit.

3. Marhás sült krumpli

1990-ig az amerikai McDonald's-okban marhazsírban sütötték a sült krumplit, de a fogyasztók nyomására növényi olajra váltottak. Három vegetáriánus (kettő közülük vallási okok miatt volt az) azért perelte be a McDonald's-ot, mert az nem tájékoztatta őket arról, hogy a sült krumplijuk a váltás után is tartalmazott hússzármazékot. A Meki azzal védekezett, hogy soha nem nevezte vegetáriánusnak a sült krumpliját, de kénytelen volt 10 millió dollárt fizetni különböző hindu és más vallási szervezeteknek.

4. Lejárt húsok a KFC-ben és Mekiben

2014-ben újságírók épültek be egy amerikai tulajdonú, sanghaji húsüzembe, ahol a dolgozók átcímkézték a lejárt húsokat. Az átcímkézett marha- és csirkehúst a kínai KFC-k és Mekik kapták. A leleplezés után a KFC azonnal felmondta a szerződéseit a beszállító céggel, míg a McDonald's csak egy másik üzemet választott.

5. Letartóztatják a Subway szóvivőjét

Jared Fogle 15 évig volt a Subway szóvivője. Arról vált híressé, hogy 90 kilót adott le az étteremlánc vega és pulykás szendvicseivel. De mindez megváltozott 2015-ben, amikor otthonában egyenruhások tartóztatták le pedofilvádak miatt. Jared 15 év börtönt kapott, a történtek nem tettek jót a Subway hírnevének.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via RD

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!