Nassolnivalók az Eb idejére

Ellenállhatatlan kísértést érzünk az esti, tévé előtti nassoláshoz, mert nagyon kellemes a kanapéra heveredve ropogtatni, különösen most, a foci Eb ideje alatt. Tippjeink következnek!

A mexikói eredetű tortilla chips – más néven nachos – az elmúlt években nálunk is közkedvelt csemege lett, a multiplexek büféitől a szupermarketek polcain át, végül az otthonokban is megjelentek a házi készítésű ropogósok. A nachos közkedvelt kiegészítője a salsa, ez egy fűszeres, friss zöldségek nagyobb darabokra aprításával készített mártogatós, amit előszeretettel tesznek pikánssá frissen facsart lime-lével.

  • A tortilla eredetileg kukoricalisztből készül, minden nagyobb üzletben fillérekért beszerezhetjük, de ha hirtelen ötlettől vezérelve állunk neki a sütögetésnek, akkor megteszi a hagyományos finomliszt is.
  • Viszont, ha tekerni szeretnénk majd a tortillánkat, hogy aztán szószokkal és friss zöldségekkel megtölthessük az így elkészült burritót, akkor érdemes ragaszkodni a kukoricaliszthez, mert így biztosan nem törik majd tekeréskor a megsült tésztánk.
  • A chipshez szükséges anyagokat, a lisztet, a vizet, sót, ízlés szerint a fűszereket, alaposan összedolgozzuk, nyújtás után pedig vékony háromszögeket vagdosunk a tésztánkból és forró olajban hamarjában kisütjük.

Aki gyorsabb megoldásra vágyik

Már szezonja van az újburgonyának, vegyünk egy kilót, alapos tisztítás után vágjuk hasábokra, helyezzük tepsire, sózzuk, olajjal locsoljuk meg és hagyjuk ropogósra sülni. Ha megsült, hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel és mártogassuk ízesített joghurtba vagy tejfölbe. Fogyókúrázók is próbálkozhatnak, a sült vagy nyers zöldségek is lehetnek nagyon finomak szószokkal, minden a megfelelő és intenzív fűszerezésen múlik!

További chipsreceptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?