Nassolnivalók az Eb idejére

Ellenállhatatlan kísértést érzünk az esti, tévé előtti nassoláshoz, mert nagyon kellemes a kanapéra heveredve ropogtatni, különösen most, a foci Eb ideje alatt. Tippjeink következnek!

A mexikói eredetű tortilla chips – más néven nachos – az elmúlt években nálunk is közkedvelt csemege lett, a multiplexek büféitől a szupermarketek polcain át, végül az otthonokban is megjelentek a házi készítésű ropogósok. A nachos közkedvelt kiegészítője a salsa, ez egy fűszeres, friss zöldségek nagyobb darabokra aprításával készített mártogatós, amit előszeretettel tesznek pikánssá frissen facsart lime-lével.

  • A tortilla eredetileg kukoricalisztből készül, minden nagyobb üzletben fillérekért beszerezhetjük, de ha hirtelen ötlettől vezérelve állunk neki a sütögetésnek, akkor megteszi a hagyományos finomliszt is.
  • Viszont, ha tekerni szeretnénk majd a tortillánkat, hogy aztán szószokkal és friss zöldségekkel megtölthessük az így elkészült burritót, akkor érdemes ragaszkodni a kukoricaliszthez, mert így biztosan nem törik majd tekeréskor a megsült tésztánk.
  • A chipshez szükséges anyagokat, a lisztet, a vizet, sót, ízlés szerint a fűszereket, alaposan összedolgozzuk, nyújtás után pedig vékony háromszögeket vagdosunk a tésztánkból és forró olajban hamarjában kisütjük.

Aki gyorsabb megoldásra vágyik

Már szezonja van az újburgonyának, vegyünk egy kilót, alapos tisztítás után vágjuk hasábokra, helyezzük tepsire, sózzuk, olajjal locsoljuk meg és hagyjuk ropogósra sülni. Ha megsült, hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel és mártogassuk ízesített joghurtba vagy tejfölbe. Fogyókúrázók is próbálkozhatnak, a sült vagy nyers zöldségek is lehetnek nagyon finomak szószokkal, minden a megfelelő és intenzív fűszerezésen múlik!

További chipsreceptek itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek