Ezeket a trükköket vesd be, hogy megőrizd a megosztó zöldség frissességét

Napi Tippünk trükkjei segítenek, hogy a kelbimbó minél tovább friss maradjon!

Van, aki imádja, van, aki utálja - kevés annyira megosztó zöldség van, mint a kelbimbó (de ha ezeket az ételeket elkészíted, garantáljuk, hogy te is megszereted). Ha te is az előbbiek táborát erősíted, gyakran megfordul a konyhádban a kelbimbó, és szeretnéd, hogy megőrizze a frissességét addig, amíg fel nem dolgozod, akkor ezeket a trükköket vesd be!

Sült kelbimbó
Ezeket a trükköket vesd be, hogy megőrizd a megosztó zöldség frissességét

Hogyan tárold a kelbimbót

  • Távolítsd el a fonnyadt leveleket. Mielőtt eltennéd a kelbimbót, legyen az az első lépés, hogy minden sárga vagy fonnyadt levelet eltávolítasz róla.
  • Tárold a hűtőszekrény zöldséges fiókjában. A friss kelbimbót a legjobb mosatlanul, műanyag zacskóban tárolni a hűtőszekrény alsó, zöldséges fiókjában.
  • Az előkészített kelbimbót légmentesen záródó edényben tárold. Bár a kelbimbót a legjobb egészben eltenni, amíg el nem jött az ideje, hogy valamilyen fantasztikus ételt varázsolj belőle, nem lehet kétségbe vonni, hogy van előnye az alapanyagok előkészítésének. Ha a kelbimbót idő előtt eltávolítod a száráról vagy felvágod, felaprítod, akkor ezt legfeljebb egy-két nappal korábban tedd meg, és amíg el nem jön a megfelelő pillanat, légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.

Tippek a kelbimbó tárolásához

  • Ne mosd meg azonnal. Ne mosd meg a kelbimbót egészen addig, amíg el nem jött a pillanat, hogy ténylegesen elkészítsd egy fogáshoz, mivel a nedvesség rothadáshoz vezethet.
  • Tartsd a szárán. Ha van rá lehetőséged, a szárával együtt vásárold meg a kelbimbót. Ez ugyanis nemcsak mókásan fest, de megvan az az előnye, hogy így tovább marad friss a kelbimbó. Csak közvetlenül felhasználás előtt vágd le a kis gömböket a szárról.
  • Néhány napon belül használd fel. Bár a kelbimbó akár egy hétig is eltartható a hűtőben, néha egy kicsit tovább, az idő múlásával az íze erősebb és kevésbé édes lesz. A legjobb, ha a vásárlástól számított három-négy napon belül feldolgozod a kelbimbót.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai technika, amivel istenit főzhetsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...