Ha így főzöd a tésztát, akkor sosem tapad majd össze

Az egyik legbosszantóbb dolog, ami történhet veled főzés közben, hogy összetapad az a fránya tészta. A megoldás szerencsére sokkal egyszerűbb, mint gondolnád... Napi Tippünk segítségével te is búcsút inthetsz ennek a problémának!

A tésztafőzés művészete sokkal több annál, minthogy egyszerűen beleöntsünk egy doboz szárított tésztát a vízbe, majd egy meghatározott idő után leszűrjük azt. Ha ugyanis nem figyelünk oda az apró részletekre, akkor kellemetlen meglepetések érhetnek minket. Többek között összetapadhat a tészta. Most erre a problémára hoztunk egy pofonegyszerű megoldást:

A keményítő miatt tapad össze a tészta

Folyamatosan forrjon a víz

A lényeg az, hogy a tésztát folyamatosan forrásban lévő vízben főzzük, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a tészta mozgásban legyen a fazékban, és ne tapadjon egymáshoz. De eleve miért ragad össze a tészta? A benne található keményítő miatt, amely azonnal felszabadul, amikor a tészta a vízbe kerül.

Szintén tésztafőzési hibának számít, ha a tésztát nem forrásban lévő vízhez adjuk. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a tészta nem fog egyenletesen megfőni, valamint könnyebben ragadhat össze. És mi a teendő, akkor ha a forrásban lévő vizet kissé lehűti a száraz tészta? Adjunk hozzá forró vizet, vagy főzzük kisebb adagokban.

A tapadás ellen a gyakori kevergetés is hatásos tud lenni!

De ami a legfontosabb, hogy semmiképpen se öntsünk olajat a vízbe, hiszen bár ez megakadályozza az összetapadást, nem tesz jót a szósznak. Az olaj ugyanis csúszósabbá teszi a tésztát, vagyis a legvégén a szósz szinte „lecsúszik" róla. Ha a fenti pár egyszerű szabályt betartod, akkor mindig tökéletes fogást tudsz majd készíteni a tésztából!

Forrásunk volt.


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...