Csak ennyit kell tenned ahhoz, hogy szuperpuha sütiket süss

Napi Tippünk segít, hogy minden alkalommal belül szuperpuhára sült sütit tegyél az asztalra, és ehhez mindössze egy dologra lesz szükséged.

Biztosan te is számtalan trükköt, praktikát hallottál a nagymamádtól, szomszédtól, olvastál az interneten vagy láttál az Instagramon, ami a sütisütést hivatott megkönnyíteni vagy épp tökéletesíteni: ne keverd túl a tésztát, addig süsd, amíg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki a sütiből, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt bármit is kezdenél vele.

Bár vannak olyanok, amelyek valóban működnek, itt az ideje néhányat felülvizsgálni, például az utolsót a süti hőmérsékletéről, annak érdekében, hogy mindig finom, puha belsőt kapj.

Csak ennyit kell tenned ahhoz, hogy szuperpuha sütiket süss

Egészen konkrétan, ha még forrón becsomagolod a süteményt celofánba, azzal azonnal és könnyedén javíthatsz az állagán. Ezt ’hot wrap’ technikának nevezik, amit magyarul ’forró takarásként’ lehetne lefordítani.

Lássuk, miről is van szó:

Ahogy a sütemények hűlnek, a kipárolgó gőz révén nedvességet veszítenek. Míg vannak, akik utólag szirupot adnak a süteményekhez folyadékpótlás gyanánt, előnyösebb első körben megőrizni a sütemény nedvességtartalmát. Ha még melegen becsomagolod a süteményt, akkor megelőzöd, hogy elszökjön a folyadék a süti tésztájából. Felmerülhet benned teljesen jogosan a kérdés, hogy nem lesz-e túlságosan nedves a desszert ezzel a technikával, de szerencsére ettől nem kell tartanod.

Hogyan is néz ki ez a technika pontosan

Hagyd 15 percig hűlni a süteményed a formájában, majd ezután tedd celofánra, és csomagold bele. Még jobb, ha a formával együtt csomagolod be – ha például nincs rá azonnal szükséged. Ezzel még egyszerűbb lesz a tárolás és a hűtés, mivel a lehűtött tortaformákat a hűtőbe vagy a fagyasztóba is beteheted anélkül, hogy megsérülne a sütemény. Csak arra ügyelj, hogy a becsomagolt süteményt valóban hagyd kihűlni, mielőtt a hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba helyezed.

A hot wrap technikát mindenféle süteményhez használhatod, így réteges süteményekhez, tepsis süteményekhez, kuglófokhoz és banánkenyerekhez – illetve ehhez hasonló finomságokhoz – lehet használni. Különösen hasznos minden olyan édesség esetében, ami vastag, emiatt hosszú ideig sül, a széle pedig kérges.

Túlsütötted a süteményt?

Ez a tipp még hasznosabbá válik azáltal, hogy megakadályozza a további kiszáradást, ezáltal mentheti a menthetőt. Az egyetlen alkalom, amikor ajánlott kihagyni ezt a lépést, a cupcakek, mert a gőz miatt elválhat tőlük a papír.

Forrásunk volt.


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek