Ezért reped meg a muffinod teteje

Bizony még a világ egyik legegyszerűbb süteménye, a muffin is kifoghat rajtunk néha: gyakori probléma például a tető megrepedése, ami ugyan nem a világ vége, mégis jobb elkerülni. A Napi Tipp most megmutatja, hogyan.

Amikor muffint sütünk, már a tészta keverése, adagolása és sütése közben azon gondolkozunk, hogy milyen csodás látványt is nyújtanak majd frissen sült süteményeink… az ízélményről nem is beszélve. Persze sajnos néha csúsznak apró bakik az egyenletbe, amelyek keresztbe tesznek a tökéletességnek. Nézzük, mi mindent kell elkerülnünk annak érdekében, hogy a muffinok teteje szép repedésmentes maradjon.

Nézd meg galériánkban a muffinrepedés okait!

Muffinreceptek, amelyeket tökéletesíthetsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp siet a segítségedre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek