Az ok, amiért érdemes a mustárt kurkumára cserélni

Napi Tippünkben egy meglepő cserét ajánlunk: helyettesítsd a mustárt kurkumával a kirobbanó ízekért!

Egy kis mustár mindig nagyot tud dobni a sós ételek ízén. Csípős fűszerességet és fanyar savasságot kölcsönöz olyan recepteknek, amelyek máskülönben talán ízetlenek vagy kevéssé élénkek lennének, a mustárnak köszönhetően azonban több dimenziót kapnak, és izgalmasabbak az ízlelőbimbóknak is. Előfordulhat azonban, hogy ki kell hagynod a mustárt: valaki nem szereti, elfogyott, de az is lehet, hogy valami újjal szeretnél kísérletezni. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy cseréld le az összetevőt valami másra...mégpedig kurkumára!

Az ok, amiért érdemes a mustárt kurkumára cserélni

A kurkuma aromássá és ízletessé teszi az ételeket

A kurkuma az egyik legjobb helyettesítője a mustárnak, ha ízletes és aromás ételeket szeretnél kapni.

Bár a mustármag virágból, a kurkuma pedig gyökérből származik, mindkettő hasonló ízjegyekkel bír.

A mustár fűszeres, fanyar, melengető, földes és még egy kicsit édes is. A kurkuma szinte mindent hoz ezekből, bár eltérő intenzitással. A kurkuma emellett élénk narancssárga színű, és ezt a színt az ételeknek is átadja, így nemcsak az ízek, de a vizualitás terén is emeli az ételt.

További bónuszként a főtt kurkuma sokkal erősebb aromával rendelkezik, mint a mustár, így ínycsiklandó illatokat is kölcsönöz a fogásodnak.

Miként helyettesítheted a mustárt kurkumával?

Az egész csere pofonegyszerű, mert egy-egy arányban használhatod a kurkumát a mustár helyett.

Az ideális eredmény érdekében azonban figyelembe kell venned a két összetevő íze közötti finom különbségeket. Bár a mustár és a kurkuma egyaránt csípős, a kurkuma fűszeressége enyhébb, és inkább kesernyésnek tekinthető, mint csípősnek. Attól függően, hogy milyen végeredményt szeretnél elérni, többet vagy kevesebbet is használhatsz a fűszerből. A kurkumából emellett hiányzik a mustár csípőssége és nedvessége (lévén, egy porról van szó) is, de ezt a legtöbb esetben egy kis ecet hozzáadásával tudod kompenzálni.

Nyilván nem minden esetben működik ez a csere, de hüvelykujj szabályként elmondható, hogy ha a mustárt fűszerként használod az íze miatt egy ételben, akkor kurkumával hasonló eredményre juthatsz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több konyhai furfangot leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek