Íme a növény, ami gyógyszerként hat a gyomorfájás ellen

Az említett gyógynövény könnyedén elbánik a gyomorbántalmakkal, ám jótékony hatásáról csak kevesen tudnak.

Egy friss tanulmány szerint a kurkuma legalább olyan hatásos az emésztési zavarok kezelésére, mint a gyógyszerek, írja a Sokszínű Vidék oldala.

Íme a növény, ami gyógyszerként hat a gyomorfájás ellen

Délkelet-Ázsiában már régóta használják

A kutatók azt állítják, hogy a kurkumában egy olyan természetes anyag található, amely ugyanolyan hatást fejt ki a szervezetre emésztési zavarok esetében, mint az Omeprazol nevű gyógyszer.

A szóban forgó anyagot, vagyis a kurkumint tartalmazó gyógyszereket a gyomorsav csökkentésére és egyéb emésztési zavarokra szokták használni. A kurkumin ugyanis gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással rendelkezik.

Nem véletlen, hogy Délkelet-Ázsiában már régóta használják a kurkumát gyomorproblémák enyhítésére.

Egészen idáig azonban nem lehetett tudni pontosan, hogy a gyógyszerekhez képest mennyire hatékony, hiszen nem készült olyan kutatás, amely ezt vizsgálta volna.

A BMJ Evidence-Based Medicine című tudományos lapban publikált új kutatás során azonban három csoportra osztották a gyomorbántalmakkal küzdő résztvevőket. A vizsgálatokkor az egyik csoport kurkumát és placebót, a másik Omeprazolt és placebót, a harmadik pedig kurkumát és Omeprazolt kapott.

Az eredmény nagyon meglepte a kutatókat, hiszen mindhárom csoportnak ugyanolyan szinten javultak az értékei.

A kutatók ugyanakkor kiemelték, hogy további vizsgálatok elvégzése szükséges annak érdekében, hogy megállapításaik még erősebb bizonyítást nyerjenek.

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészségről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.