Íme a növény, ami gyógyszerként hat a gyomorfájás ellen

Az említett gyógynövény könnyedén elbánik a gyomorbántalmakkal, ám jótékony hatásáról csak kevesen tudnak.

Egy friss tanulmány szerint a kurkuma legalább olyan hatásos az emésztési zavarok kezelésére, mint a gyógyszerek, írja a Sokszínű Vidék oldala.

Íme a növény, ami gyógyszerként hat a gyomorfájás ellen

Délkelet-Ázsiában már régóta használják

A kutatók azt állítják, hogy a kurkumában egy olyan természetes anyag található, amely ugyanolyan hatást fejt ki a szervezetre emésztési zavarok esetében, mint az Omeprazol nevű gyógyszer.

A szóban forgó anyagot, vagyis a kurkumint tartalmazó gyógyszereket a gyomorsav csökkentésére és egyéb emésztési zavarokra szokták használni. A kurkumin ugyanis gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással rendelkezik.

Nem véletlen, hogy Délkelet-Ázsiában már régóta használják a kurkumát gyomorproblémák enyhítésére.

Egészen idáig azonban nem lehetett tudni pontosan, hogy a gyógyszerekhez képest mennyire hatékony, hiszen nem készült olyan kutatás, amely ezt vizsgálta volna.

A BMJ Evidence-Based Medicine című tudományos lapban publikált új kutatás során azonban három csoportra osztották a gyomorbántalmakkal küzdő résztvevőket. A vizsgálatokkor az egyik csoport kurkumát és placebót, a másik Omeprazolt és placebót, a harmadik pedig kurkumát és Omeprazolt kapott.

Az eredmény nagyon meglepte a kutatókat, hiszen mindhárom csoportnak ugyanolyan szinten javultak az értékei.

A kutatók ugyanakkor kiemelték, hogy további vizsgálatok elvégzése szükséges annak érdekében, hogy megállapításaik még erősebb bizonyítást nyerjenek.

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészségről:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...