6 zöldség, amit alaposabban meg kéne mosnod, mint hinnéd

Annak ellenére, hogy igaz az „egy kis kosz nem árt néha-néha” mondás, nem kell mindig homokot ropogtatnunk a fogunk alatt – ha az alábbi zöldségekkel dolgozunk például, mossuk meg őket alaposan…alaposabban, mint eddig tettük.

A zöldségmosás sokaknak egy automatikus lépés a konyhai munka kezdetén (még akkor is, ha az adott termék csomagolt, látszatra tiszta vagy éppenséggel előmosott), mások inkább csak úgy ímmel-ámmal locsolgatják a csap alatt a répákat, céklákat. Az, hogy ki csinálja jól a zöldségmosást, cikkünk szempontjából lényegtelen – most inkább azokra az alapanyagokra fogunk fókuszálni, amelyek rejtett zugaikban zavaró mennyiségű koszt tárolnak, és még a legalaposabb fürdetés után is ragaszkodnak a homokszemekhez.

Nézd meg galériánkban, mely zöldségeket kell jó alaposan megmosni!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek