4 trükk, amitől krémesen puhára fő a csicseri, borsó, bab, lencse

A mondóka összes száraz hüvelyesét tökéletes állagúra főzhetjük az alábbi trükkök segítségével – a Napi Tipp tanácsait követve mindig ízes levesek, főzelékek, mártogatósok és egyéb fogások születhetnek konyhánkban.

Száraz hüvelyesekkel dolgozni ugyan macerásabb, mint a zöldségek konzerves verziójával, azonban ennek a munkának minden perce kifizetődik, amikor végre szétomlik a fogaink alatt egy krémes bab-, lencse- vagy csicseriszem. Persze ez a textúra nem magától adott, hanem, mondhatni, bele kell tennünk a hüvelyesekbe, mégpedig az alábbi trükkök bevetésével.

Nézd meg galériánkban a krémesre főtt hüvelyesek titkait!

Receptek, amelyek tökéletesen krémes hüvelyeseket kívánnak:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a konyhai furfangoknak is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek