4 trükk, amitől krémesen puhára fő a csicseri, borsó, bab, lencse

A mondóka összes száraz hüvelyesét tökéletes állagúra főzhetjük az alábbi trükkök segítségével – a Napi Tipp tanácsait követve mindig ízes levesek, főzelékek, mártogatósok és egyéb fogások születhetnek konyhánkban.

Száraz hüvelyesekkel dolgozni ugyan macerásabb, mint a zöldségek konzerves verziójával, azonban ennek a munkának minden perce kifizetődik, amikor végre szétomlik a fogaink alatt egy krémes bab-, lencse- vagy csicseriszem. Persze ez a textúra nem magától adott, hanem, mondhatni, bele kell tennünk a hüvelyesekbe, mégpedig az alábbi trükkök bevetésével.

Nézd meg galériánkban a krémesre főtt hüvelyesek titkait!

Receptek, amelyek tökéletesen krémes hüvelyeseket kívánnak:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a konyhai furfangoknak is adj egy esélyt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...