Erre használd fel a megfonnyadt, öreg almákat

Annak ellenére, hogy az alma hosszú eltarthatóságáról híres, gyakran előfordulhat, hogy ráncos, fonnyadt gyümölcsökkel találjuk magunkat szembe a kamrában. Semmi vész, a Napi Tipp elmondja, mi ilyenkor a teendő.

Megannyi gyümölcs használhatatlanná (vagy legalábbis kevésbé gusztusossá) válik, ha megöregszik: a bekeményedett héjú narancsokkal, szinte fekete, belül aggasztóan folyós állagú banánokkal nem szívesen kezdünk már semmit, inkább kidobjuk őket. Szerencsére vannak azért olyan delikvensek, mint például az alma, amelyek öregkorukban is (szinte) ugyanúgy használhatók… legalábbis bizonyos módokon. A puha állag és a ráncos bőr nyersen már nem lenne a legcsábítóbb, tegyük ezért a szépkorú almákat az alábbi receptekbe.

Nézd meg galériánkban az öreg almák felhasználásának módjait!

Néhány recept, amit érdemes kipróbálni:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek