Erre használd fel a megfonnyadt, öreg almákat

Annak ellenére, hogy az alma hosszú eltarthatóságáról híres, gyakran előfordulhat, hogy ráncos, fonnyadt gyümölcsökkel találjuk magunkat szembe a kamrában. Semmi vész, a Napi Tipp elmondja, mi ilyenkor a teendő.

Megannyi gyümölcs használhatatlanná (vagy legalábbis kevésbé gusztusossá) válik, ha megöregszik: a bekeményedett héjú narancsokkal, szinte fekete, belül aggasztóan folyós állagú banánokkal nem szívesen kezdünk már semmit, inkább kidobjuk őket. Szerencsére vannak azért olyan delikvensek, mint például az alma, amelyek öregkorukban is (szinte) ugyanúgy használhatók… legalábbis bizonyos módokon. A puha állag és a ráncos bőr nyersen már nem lenne a legcsábítóbb, tegyük ezért a szépkorú almákat az alábbi receptekbe.

Nézd meg galériánkban az öreg almák felhasználásának módjait!

Néhány recept, amit érdemes kipróbálni:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek