Itt a trükk, amivel pofonegyszerű lehabozni a levest

Ki nem állhatod, ha a húsleves zavaros lesz? Valószínű, hogy te is a habozásra vagy a szűrésre esküszöl, pedig akad egy sokkal könnyebb módszer is, amit a Napi Tipp segítségével most te is seperc alatt elsajátíthatsz.

A húsleves tetején úszkáló hab semmilyen módon nem ront az étel minőségén, mégis a legtöbben igazi hadjáratot folytatnak ellene. Való igaz, hogy barnás színével nem igazán nyújt ínycsiklandó látványt. A hab elleni küzdelemben általában egy kanalat vagy szűrőt hívunk segítségül, ám most egy izgalmas új módszert mutatunk a húsleves tetején lévő hab eltávolítására.

A megoldás a tojásfehérjében rejlik

Ha valaki alaplevet szeretne eltenni, akkor kifejezetten ajánlott előtte leszűrni a habos levest. Ha ugyanis ezt nem távolítjuk el, akkor a hab zavarossá teszi majd az alaplevet.

Pár perc alatt aranyló és tiszta lesz a húslevesed

Viszonylag sok megoldás létezik a habozásra, ám a legismertebb trükkhöz mindössze egy kanálra vagy szűrőre van szükségünk, amivel gyorsan eltávolíthatjuk a habot a leves tetejéről. Ennek eredményeként egy tökéletesen átlátszó alaplevet kapunk.

Az egyik legkönnyebb trükkhöz azonban csak tojásfehérjére lesz szükséged.

Ehhez a módszerhez kemény habbá kell verni a fehérjét, majd a leves tetejére kell önteni. Ezután addig kell forralni a levest, míg a fehérje magába nem szívja az összes „maszatot". A végén pedig egy szűrőkanállal ajánlott kiszedni a levesből. A végeredmény egy tiszta, aranyló húsleves lesz!

Te ismerted ezt a trükköt?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai praktikák, amik segíthetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...