19 gofrivariáció, ami boldoggá tesz!

Kívül picit ropogós, belül könnyű és levegős a tésztája - egyszerűen nem lehet nem szeretni. Csokikrémmel vagy gyümölccsel megpakolt gofritól megjön az életkedvünk is!

  1. 1.

    Francia waffel

  2. 2.

    Roppanós gofri

  3. 3.

    Túrós gofri

  4. 4.

    Csokikrémes goffri málnával

  5. 5.

    Sonkás-lilahagymás gofri

  6. 6.

    Kukoricás gofri

  7. 7.

    Egyszerű gofri gyömbérlekvárral bolondítva

  8. 8.

    Gofri joghurtos tésztából

  9. 9.

    Almával töltött waffel háromszögek

  10. 10.

    Túrós waffel

  11. 11.

    Sütőtökös gofri

  12. 12.

    Mézes-fahéjas gofri

  13. 13.

    Kókuszos gofri

  14. 14.

    Tejberizses gofri

  15. 15.

    Spenótos gofri diétásan

  16. 16.

    Gofri hússal

  17. 17.

    Belga waffel Dacotától

  18. 18.

    Gofriszendvics

  19. 19.

    Waffel 2.

Tudtad?

A gofrit – vagy legalábbis egyenes ágú ősét – már a középkorban is sütötték. Eredete a feljegyzések szerint flamand cukrászokhoz köthető, akik igyekeztek az alapanyagokat minél gazdaságosabban felhasználni, így a maradék tésztát rácsozott vaslap közé öntötték, és megsütötték.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!