Pár furcsa szabály, amit betartva napi 400 kalóriát is elégethetsz

Ha betartasz néhány egyszerű előírást, akkor a nap végére elégethetsz plusz 400 kalóriát, ami valljuk be, nem is kevés!

Néhány hétköznapi tevékenységgel vagy szokással akár 100 plusz kalóriát is elégethetünk anélkül, hogy különösebben megerőltetnénk magunkat. Ha pedig az alul felsoroltakat mind betartjuk, a nap végére akár 400 kalóriát is elégethetünk.

Álljunk munka közben

A legjobb az lenne, ha beszereznénk egy állóasztalt, azonban sokunknak nincs erre lehetősége, vagy nincs kedvünk egész nap álldogálni.

Susie Burrell dietetikus szakértő az arany középutat javasolja: álljunk óránként legalább 20 percet – amivel alkalmanként akár 50 kalóriát is elégethetünk – , aztán folytassuk a munkát ülve.

Több protein

Fogyasszunk napközben több fehérjében gazdag élelmiszert, hiszen ezek a fogások sokkal több kalóriát égetnek el a testünkben, mint a zsíros / szénhidrátban gazdag társaik. A dietetikus szerint az, aki főétkezések és nassolások alkalmával több proteint fogyaszt, akár 20-30 kalóriával többet éget el minden étkezés után, ami egy nap alatt 100-120 kalóriát jelenthet.

Váltsunk hidegre

A hidegben szervezetünk több kalóriát éget el, mint normál hőmérsékleten, hiszen keményen kell dolgoznia azért, hogy testhőmérsékletünket állandó szinten tartsa.

Így van ez akkor is, amikor hideget eszünk és iszunk. Egy tanulmány szerint azok, akik napi 6-8 pohár jéghideg vizet kortyoltak el, akár 100 kalóriával is többet égettek el, mint azok, akik kihagyták az ilyen frissítőket.

Sétáljunk napi 20 percet

Menjünk a távolabbi étkezdébe vagy a messzebb levő konyhába a munkahelyünkön, és égessünk el ezzel több kalóriát. A lényeg az, hogy meglegyen a napi 20 perc séta, ezzel újabb 100 kalóriától szabadulhatunk meg.

Forrásunk volt.


Még több kalória:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...