4 meglepő tény az MSG-ről, az ízfokozóról, amitől sokan tartanak

Még ma is sokan szkeptikusak az MSG-vel szemben, pedig az a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem káros az egészségre. Most elmondunk néhány érdekességet erről a félreértett ételízesítőről.

Az MSG, más néven nátrium-glutamát nem más, mint egy mesterségesen előállított élelmiszer-adalékanyag. A távol-keleti konyhák a 20. század eleje óta használják az ételek ízesítésére, jellegzetes umami íze miatt. (Az umami az ötödik alapíz.)

Ázsiai receptjeinkből:

Manapság világszerte elterjedt, azonban sokan tartanak a fogyasztását követő esetleges mellékhatásoktól. Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy az MSG nem káros az egészségre, az ízfokozóról keringő történetek pedig csupán legendák.

Összeszedtünk néhány meglepő adatot, ami valóban igaz a nátrium-glutamátra, kattints a galériára!

Forrásunk volt. 


Még több életmódtémát itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...