Mindentudó brokkoli

Zöld barátunk egész télre ellát inspirációval, itt, a NoSaltyn is számos változatos receptből válogathattok, ha a brokkolira kerülne a sor! Nem csak krémleves készülhet belőle! Mutatjuk tippjeinket!

Télen minden friss zöldségért hálásak vagyunk, mert kiapadt vitaminraktáraink szinte sikítanak a ropogós, nyers finomságokért. Amikor már azt hisszük, semmilyen csoda nem jöhet a savanyúságokon kívül, ami kicsit rendbe tenné az immunrendszerünket, akkor meglátjuk a zölden virító brokkolirózsákat a zöldségesstandokon. Ne habozzunk bevásárolni belőle, de ha más nem, a boltok hűtőpultjaiban is kapunk brokkolit!

9 újszerű köret >>

{ GALÉRIA = 0,1,2,3,5,4,6 }

Magas ásványianyag- és vitamintartalma (A és C) akkor marad meg leginkább, ha nem főzzük agyon, hanem éppen csak blansírozzuk a brokkolit. Véletlenül se szabaduljunk meg a vastag száraitól! Nyugodtan használhatjuk krémlevesbe, de még rakott ételekbe is. A karfiollal való formai hasonlóság nem véletlen, rokonságban állnak egymással. A fokhagymával és tejszínnel elkészített krémleves a gazdagabb, selymesebb verzió, időnk híján és esetleg hó végén, egy nagyobb burgonyával összefőzve, zöldségalaplével felengedve már turmixolhatjuk is – a sok bors és fokhagyma viszont ekkor is szerves alkotóelemek.

Mennyi minden készülhet a céklából! >>

Decemberi gasztroprogramok >>

Olasz kedvenc – a gnocchi mennybe megy >>

Hozzászólások (1)

Kata58

egyik nagy kedvenc a brokkoli, és különösen finom karfiollal együtt levesként...

Címlapról ajánljuk

További cikkek