Mindentudó brokkoli

Zöld barátunk egész télre ellát inspirációval, itt, a NoSaltyn is számos változatos receptből válogathattok, ha a brokkolira kerülne a sor! Nem csak krémleves készülhet belőle! Mutatjuk tippjeinket!

Télen minden friss zöldségért hálásak vagyunk, mert kiapadt vitaminraktáraink szinte sikítanak a ropogós, nyers finomságokért. Amikor már azt hisszük, semmilyen csoda nem jöhet a savanyúságokon kívül, ami kicsit rendbe tenné az immunrendszerünket, akkor meglátjuk a zölden virító brokkolirózsákat a zöldségesstandokon. Ne habozzunk bevásárolni belőle, de ha más nem, a boltok hűtőpultjaiban is kapunk brokkolit!

9 újszerű köret >>

{ GALÉRIA = 0,1,2,3,5,4,6 }

Magas ásványianyag- és vitamintartalma (A és C) akkor marad meg leginkább, ha nem főzzük agyon, hanem éppen csak blansírozzuk a brokkolit. Véletlenül se szabaduljunk meg a vastag száraitól! Nyugodtan használhatjuk krémlevesbe, de még rakott ételekbe is. A karfiollal való formai hasonlóság nem véletlen, rokonságban állnak egymással. A fokhagymával és tejszínnel elkészített krémleves a gazdagabb, selymesebb verzió, időnk híján és esetleg hó végén, egy nagyobb burgonyával összefőzve, zöldségalaplével felengedve már turmixolhatjuk is – a sok bors és fokhagyma viszont ekkor is szerves alkotóelemek.

Mennyi minden készülhet a céklából! >>

Decemberi gasztroprogramok >>

Olasz kedvenc – a gnocchi mennybe megy >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek