Megmutatjuk, milyen ételekhez milyen sajtot is használj!

Összegyűjtöttük a legismertebb holland sajtokat, hogy megmutassuk nektek, milyen ételeket készíthettek belőlük. (x)

Hollandia nem csak a gyönyörű tulipánjaira lehet büszke, de a kiváló minőségű sajtjaira is. Szerencsére, nem kell Amszterdamig utaznunk, hogy megkóstoljuk a hagyományos holland sajtokat, mert a Frico márkának köszönhetően itthon is széles választékban elérhetőek már. És hogy milyen ételekhez milyen holland sajtok illenek? Mutatjuk!

Gouda

A legismertebb és egyben legnépszerűbb holland sajtfajta. Nevét egy holland városkáról, Goudáról kapta, ahol már a több száz éve tartottak vásárokat. Érlelési ideje 4 héttől akár egy évig is terjedhet.A fiatal Gouda sajt krémes és lágy ízű. Az érés során veszít nedvességtartalmából, így lesz az íze egyre karakteresebb.

Rendkívül sokoldalú sajtfajta, felhasználhatósága is sokrétű. Könnyen olvadó sajtfajta, így kiváló sütőben készült ételekhez, pizzákhoz, melegszendvicsekhez, vagy akár levesekhez is:

Enyhe ízének köszönhetően ideális akár önmagában, vagy használhatod salátákhoz, hideg ételekhez is:

Edami

Az edami az észak-hollandiai Edam kikötőjéből származó, tehéntejből készült sajt. Könnyen felismerhető jellegzetes gömb formájáról és piros külső bevonatáról. Az enyhén érlelt Edámi sajtnak enyhe, sós és savanykás íze van, az érés során válik erősebbé.

Ez a sajttípus kiváló szendvicsekhez:

Maasdaam

Ezt a sajtfajtát a nagy lyukak miatt a holland ementáliként is emlegetik. Tehéntejből készül, érlelési ideje körülbelül 4-5 hét. A Maasdam egy édeskés, diós ízvilágú sajt. Karakteres ízének köszönhetően kiváló szendvicsekbe, de jó olvadékonysága miatt tökéletes meleg ételekhez,vagy akársajtfondühöz is.

1kg Frico sajt 10 liter tejből készül. A sajt koncentrált formában tartalmazza a tej összes értékes alkotóelemét. Tökéletes fehérje, vitamin és ásványianyag-forrás: 70 g sajt 100g hús fehérjetartalmával egyenlő, A;B; D; és K vitamint tartalmaz,sőt 4 szelet sajt már 1 napi Kalcium szükségletet fedez. Keress még több Frico-sajtot itt!

Chevrette kecskesajt

100%-ig friss Holland kecsketejből készült prémium kecskesajt. Összetéveszthetetlen, fehér színe van.

Vegetáriánus ételek és saláták tökéletes kelléke lehet ez a lágy, enyhe ízű kecskesajt, de előételnek is kiváló:

Füstölt sajt

Hagyományos, valódi bükkfán füstölt sajt. Íze jellegzetes, kellemesen füstös. Állaga krémesebb, füstölt íze áthatóbb a hazánkban megszokott füstölt sajtokénál, tökéletesen illik a magyar konyha ízvilágába, és a különleges ételekhez egyaránt.

Füstös íze és állaga miatt jól illik pizzákra és szendvicsekbe:

Keress még több Frico-terméket itt!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...