Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megható nyílt levélben reagált a Kína-ellenes légkörre az itt élő szakács, Wang-mester

A budapesti Wang-mester-féle éttermeket is elérte a Kína-ellenes mentalitás - a szomorú általánosításra maga az alapító szakács is reagált, ezt közöljük most mi is.

A kiváló kínai éttermeiről híres, 1991 óta Magyarországon élő kínai szakácsot és üzletembert, Wang mestert és vendéglátó egységeit is érinti a jelenleg világszerte tapasztalható Kína-ellenes légkör, illetve a coronavírustól való, sokszor alaptalan félelem.

A témáról mi is megkérdeztük a szakértőket:

Tévhitek a koronavírusról: Veszélyes kínai étteremben enni, kínai boltban vásárolni?

Wang mester a napokban nyílt levélben reagált a történésekre Facebook-oldalán, ezt most mi is közöljük, kommentár nélkül, olvassátok!

A levél teljes szövege itt is olvasható:

“Több mint 20 évvel ezelőtt Pekingből érkeztem Magyarországra. Telve álmokkal és reményekkel. Azt hiszem, hogy szerencsésnek mondhatom magam azért, hogy ezeket az álmokat és várakozásokat sikerült messze felülmúlni az évtizedek során. Köszönhető ez a családom és a barátaim támogatásának valamint a kollégáim, a csapatom kemény munkájának.

Természetesen nem volt mindig könnyű, sőt! Viszont azt tapasztaltam ebben az országban, hogy szorgalommal, odafigyeléssel és kitartással igenis előre juthat az ember. Rengeteget köszönhetek a magyaroknak, akik barátsággal és szeretettel fordultak felém. Akkor is, amikor az egyszerű kis kifőzdémben még magam láttam vendégül őket a Telepy utcában és akkor is, amikor már egy elegáns étteremben, a legkiválóbb gasztronómiához méltó csapattal köszönthettük a betérőket.

Az évek során megszerettem Magyarországot és otthonra leltem itt. Családot is itt, Budapesten alapítottam. Ma már bátran és büszkén mondhatom hazámnak Magyarországot is, legalább annyira, mint Kínát. Szülőhazámban azonban nem várt nehézségekkel kell most szembenézniük. Biztos vagyok benne, hogy a kínai nép bátorságának és fegyelmének köszönhetően hamarosan felülemelkedik majd a kihívásokon. Bár messze vagyunk, ez igaz, itt élő kínai barátaimmal mi is igyekeztünk megtenni a tőlünk telhetőt, így például nemrég kiváló minőségű orvosi eszközöket juttattunk el azokra a területekre, ahol hiány van belőlük. Hasonlóan cselekedett minden kínai, szerte a világban. Ahogyan Kínában mondják:

“nincs leküzdhetetlen tél és nincs olyan tavasz, amely ne jönne el.”

Ahogyan biztos vagyok abban is, hogy munkatársaimmal közösen mindig arra törekedtünk és törekszünk a mai napig, hogy vendégeink a kínai konyha legjavát ismerhessék meg. Kiváló ételeket csak kiváló alapanyagból készíthetünk, ezért dolgozunk szinte kizárólag magyar termelők és gazdák portékáiból. És ezért dolgozunk szorosan együtt a népegészségügyi, élelmiszerbiztonsági és járványügyi hatóságokkal is azon, hogy a magyar és az uniós szabályoknak maradéktalanul eleget téve a legjobb minőségű ételek a lehető legbiztonságosabb formában és módon kerülhessenek a vendégeink elé.

Receptajánló:

Tudom, hogy időnként ijesztő hírek érkeznek Kínából, ahogyan tisztában vagyok azzal is, hogy még ijesztőbb pletykák terjednek – például itt, az interneten.

Fontos azonban hangsúlyozni azt, hogy ez az egyébként súlyos helyzet nem szabad, hogy lehetőséget vagy alkalmat jelentsen arra, hogy előítéletekkel forduljunk egymás felé.


Szeretnék egyúttal mindenkit biztosítani arról, hogy – miként az elmúlt évtizedekben, úgy – továbbra is a vendégeink lehető legjobb kiszolgálása és biztonsága a legfontosabb számunkra. Amelyért eddig is és most is megtettünk mindent. Így bátran és nyugodtan mondhatom azt, hogy sok szeretettel várjuk továbbra is vendégeinket a Gizella úton, illetve a Biang Bisztrókban, az Oktogonnál és a Vámház körúton is.

Wang Mester és csapata”

Ezeket láttad?

címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2020-02-08 01:17

Én ettől nem hatódtam meg. Csak egy kis ijedt öntömjénezés, némi pátoszba csomagolva, elvitelre.