Kína a konyhában – szezámmagos csirke

Mióta a kínai gyorsbüfék megnyitották kapuikat, az egyik legnépszerűbb gyorséttermi fogás lett a kínai. Ha te is imádod, készítsd el velünk, és meglátod, jobb lesz, mint az „eredeti"!

Tizenéves történet

Azt hiszem, a kilencvenes évek legvégén történt, hogy az első kínai gyorsbüfé megjelent a kerületben, ahol felnőttem. Pont egybeesett a házunk gigantikus felújításával, na meg a nyári szünettel. Se iskola, se konyha, se fürdőszoba, a nagyit nem lehet minden nap fárasztani, úgyhogy a közeli kínai kínálata arra a nyárra erősen meghatározta az étkezésünket. Teszem hozzá, a kezdetekkor a tavaszi tekercs még tényleg tele volt zöldséggel és hússal, és a szecsuáni, valamint egyéb húsok sem keményítőből és kész thai szószból összekutyult szmöttyel voltak nyakon önve.

Tésztát! De milyet? >>

Válogatós kiskamasz lévén, a saját ízlésemhez akkoriban legközelebb álló szezámmagos csirkemellel töltöttem a nyár nagy részét, hiszen valahol rántott hús, nem? Aztán visszaállt a rend, ismét lett konyhánk, édesanyám főztjével, kínaiban csak ritkán ettem, dicstelen kapcsolatunkra pedig egy szinte teljesen üres tavaszi tekercs és egy adag fonnyadt bundájú, olajtól tocsogó szezámmagos csirke tette rá a pontot. Meg egy kínai ismerős, aki beavatott a nagy titokba, miszerint a gyorséttermek kínálata azért erősen az európai ízléshez van igazítva. Elhatároztam, kínait legközelebb majd Kínában eszem, igazi autentikus környezetben, ahol nem a rántott csirke szójaszószos változatát teszik elém.

Még több kínai recept itt >>

Majdnem Kína

Hát, azért abba az autentikus kínai környezetbe még nem sikerült eljutnom, de sebaj. Jártam New Yorkban és San Franciscóban, ahol Ázsia után a világ legnagyobb kínai közössége él. Úgy gondoltam, az már majdnem olyan, mintha Kínában lennék. Elmentem a legeldugottabb utcába, ahová még betehettem a lábamat, kiválasztottam azt a helyet, ami a legeredetibbnek tűnt (és volt képes étlapja), és tanulmányozni kezdtem az étlapot. A harmadik sorban fedeztem fel a szezámmagos csirkét és ott fel is adtam a harcot. Vagy át lettem ejtve annak idején, és igenis létezik ez a fogás Kínában, vagy a globális világ még ide is beette magát. Úgyhogy kerestem egy olyan receptet, ami legalább összetevőiben kínai, és mióta megtaláltam AzEszternél, már nincs is olyan sok gondom a szezámmagos csirkével!

Takarékos almás csemegék >>

Készítsd el velünk a legfinomabb szezámmagos csirkét! >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!