Medvehagymát tettünk a krumplifőzelékbe, elárultuk a tökéletes húsvéti bárány titkát

Ismét egy izgalmas hét áll mögöttünk: tökéletes babfőzeléket főztünk, Zágrábig utaztunk a horvátok mennyei túrós tésztájáért, és a kedvenc húsvéti sütidet is megtaláltuk, amiben a kekszé a főszerep.

  1. Így készül az eredeti palócleves, amit Gundel és Mikszáth jóvoltából sosem feledünk
    1.

    Így készül az eredeti palócleves, amit Gundel és Mikszáth jóvoltából sosem feledünk

    Tartalmas és magyaros leveseink egyik nagy klasszikusa a palócleves, amit savanykás ízvilága miatt nemcsak a hűvösebb hónapokban, de nyáron is érdemes elkészíteni. Főhet bográcsban, a tűzhelyen vagy a nyári konyhában, ürühús helyett sertéssel vagy marhával, ami viszont kötelező eleme, az a tejföl, a friss kapor és a citrom szentháromsága.

  2. Így lesz ropogós bőrű, szaftos húsú a csülök Jahni László szerint
    2.

    Így lesz ropogós bőrű, szaftos húsú a csülök Jahni László szerint

    Cupákos, kollagénes, szaftos, de mégis megosztó a sült csülök vagy a belőle készült pörkölt - nincs mindenki oda a zsírosabb húsrészekért, de a csülöknek külön helye van köztük is a puha, omlós húsával. Jahni László séf elmondta, ők hogyan készítik a Kistücsökben.

  3. Mizsei János szerint így lesz mennyei a húsvéti birka és bárány
    3.

    Mizsei János szerint így lesz mennyei a húsvéti birka és bárány

    Ritkán kerülnek az asztalra, ezért sokaknál nehézséget okoz a bárány és a birka elkészítése. Profi séf osztotta meg a tippjeit, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön.

  4. Keksztorta – Ez lesz a kedvenc húsvéti sütid
    4.

    Keksztorta – Ez lesz a kedvenc húsvéti sütid

    Alig pár alapanyag szükséges hozzá, és egy nagyon komoly külsejű, mégis egyszerű, sütés nélküli sütit tehetsz az ünnepi asztalra, vágj bele!

  5. A 8 legszebb húsvéti édességünk egy helyen – Videóval!
    5.

    A 8 legszebb húsvéti édességünk egy helyen – Videóval!

    A húsvétra való készülődést sosem lehet elég korán elkezdeni. Ilyenkor a finomabbnál finomabb sonkás hidegtálak mellett rengeteg desszert is készül, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb süteményeket, amelyeknek elkészítését videón követhetitek végig.

  6. Az összes létező trükköt bevetettük a legkrémesebb hummusz érdekében – lesd meg a TikTokon!
    6.

    Az összes létező trükköt bevetettük a legkrémesebb hummusz érdekében – lesd meg a TikTokon!

    Megannyi trükk létezik, amivel sokkal, de sokkal krémesebbé tehetjük a házi hummuszt. Mi most az összeset bevetettük, és így született meg a lehető legkrémesebb csicserikrém. Lássuk a fortélyokat!

  7. A legtavaszibb krumplifőzelék rengeteg medvehagymával készül
    7.

    A legtavaszibb krumplifőzelék rengeteg medvehagymával készül

    Az első tavaszi napokban az a legjobb, hogy végre úton-útfélen medvehagymázhatunk. Na de ki mondta, hogy csak pesztó és pogácsa készülhet belőle? Ha nem félsz az intenzív, fokhagymásan harsogó ízétől, rakd bátran mindenbe, amibe eddig nem! Az a krumplifőzelék például egyenesen imádta.

  8. A legjobb indiai vajas csirke, amiért nem kell átutaznod a világot
    8.

    A legjobb indiai vajas csirke, amiért nem kell átutaznod a világot

    Mond valamit az a név, hogy murgh makhani? És az, hogy indiai vajas csirke? Utóbbi már ismerős lehet, elhoztuk nektek a legfinomabb és legkönnyebb házi receptet, amelyet egy óra alatt simán el lehet készíteni.

  9. A horvátok túrós tésztája, amiért egészen Zágrábig utaztam
    9.

    A horvátok túrós tésztája, amiért egészen Zágrábig utaztam

    Annak ellenére, hogy milyen sok magyar látogat el minden évben a horvát tengerpartra, magáról a horvát kultúráról és konyháról nem tudunk olyan sokat. Van például egy igazi, tradicionális helyi fogás, amit egyáltalán nem ismerünk, pedig nem is áll olyan távol a mi magyar ízlésünktől.

  10. Szerintünk ilyen egy igazi, nosztalgikus babfőzelék
    10.

    Szerintünk ilyen egy igazi, nosztalgikus babfőzelék

    Ha te is egy finom, nosztalgikus főzelékért epekedsz, less rá erre a receptre. Nehezen tudsz majd mellélőni vele!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek