Medvehagymát tettünk a krumplifőzelékbe, elárultuk a tökéletes húsvéti bárány titkát

Ismét egy izgalmas hét áll mögöttünk: tökéletes babfőzeléket főztünk, Zágrábig utaztunk a horvátok mennyei túrós tésztájáért, és a kedvenc húsvéti sütidet is megtaláltuk, amiben a kekszé a főszerep.

  1. 1.

    Így készül az eredeti palócleves, amit Gundel és Mikszáth jóvoltából sosem feledünk

    Tartalmas és magyaros leveseink egyik nagy klasszikusa a palócleves, amit savanykás ízvilága miatt nemcsak a hűvösebb hónapokban, de nyáron is érdemes elkészíteni. Főhet bográcsban, a tűzhelyen vagy a nyári konyhában, ürühús helyett sertéssel vagy marhával, ami viszont kötelező eleme, az a tejföl, a friss kapor és a citrom szentháromsága.

  2. 2.

    Így lesz ropogós bőrű, szaftos húsú a csülök Jahni László szerint

    Cupákos, kollagénes, szaftos, de mégis megosztó a sült csülök vagy a belőle készült pörkölt - nincs mindenki oda a zsírosabb húsrészekért, de a csülöknek külön helye van köztük is a puha, omlós húsával. Jahni László séf elmondta, ők hogyan készítik a Kistücsökben.

  3. 3.

    Mizsei János szerint így lesz mennyei a húsvéti birka és bárány

    Ritkán kerülnek az asztalra, ezért sokaknál nehézséget okoz a bárány és a birka elkészítése. Profi séf osztotta meg a tippjeit, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön.

  4. 4.

    Keksztorta – Ez lesz a kedvenc húsvéti sütid

    Alig pár alapanyag szükséges hozzá, és egy nagyon komoly külsejű, mégis egyszerű, sütés nélküli sütit tehetsz az ünnepi asztalra, vágj bele!

  5. 5.

    A 8 legszebb húsvéti édességünk egy helyen – Videóval!

    A húsvétra való készülődést sosem lehet elég korán elkezdeni. Ilyenkor a finomabbnál finomabb sonkás hidegtálak mellett rengeteg desszert is készül, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb süteményeket, amelyeknek elkészítését videón követhetitek végig.

  6. 6.

    Az összes létező trükköt bevetettük a legkrémesebb hummusz érdekében – lesd meg a TikTokon!

    Megannyi trükk létezik, amivel sokkal, de sokkal krémesebbé tehetjük a házi hummuszt. Mi most az összeset bevetettük, és így született meg a lehető legkrémesebb csicserikrém. Lássuk a fortélyokat!

  7. 7.

    A legtavaszibb krumplifőzelék rengeteg medvehagymával készül

    Az első tavaszi napokban az a legjobb, hogy végre úton-útfélen medvehagymázhatunk. Na de ki mondta, hogy csak pesztó és pogácsa készülhet belőle? Ha nem félsz az intenzív, fokhagymásan harsogó ízétől, rakd bátran mindenbe, amibe eddig nem! Az a krumplifőzelék például egyenesen imádta.

  8. 8.

    A legjobb indiai vajas csirke, amiért nem kell átutaznod a világot

    Mond valamit az a név, hogy murgh makhani? És az, hogy indiai vajas csirke? Utóbbi már ismerős lehet, elhoztuk nektek a legfinomabb és legkönnyebb házi receptet, amelyet egy óra alatt simán el lehet készíteni.

  9. 9.

    A horvátok túrós tésztája, amiért egészen Zágrábig utaztam

    Annak ellenére, hogy milyen sok magyar látogat el minden évben a horvát tengerpartra, magáról a horvát kultúráról és konyháról nem tudunk olyan sokat. Van például egy igazi, tradicionális helyi fogás, amit egyáltalán nem ismerünk, pedig nem is áll olyan távol a mi magyar ízlésünktől.

  10. 10.

    Szerintünk ilyen egy igazi, nosztalgikus babfőzelék

    Ha te is egy finom, nosztalgikus főzelékért epekedsz, less rá erre a receptre. Nehezen tudsz majd mellélőni vele!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek