3 lépés, amit sose hagyj ki, ha káposztasalátát készítesz

Egyszerű, bármilyen sült hús mellé kínálható köret a majonézes káposztasaláta, ami akkor lesz a legfinomabb, ha az alábbi apró trükköket beveted hozzá.

Amerikában nagyon odavannak érte, de azért mi, magyarok is szeretjük a majonézes káposztasalátát: rántott húsok, grillezett halfilék mellé tökéletes választás a szaftos, olcsó köret. Elkészíteni sem túl macerás ezt a majonézes finomságot, persze, ha igazán ízes káposztasalátát szeretnénk az asztalra tenni, akkor nem árt, ha belefektetünk egy kis plusz energiát a konyhai munkába.

Majonézes káposztasaláta tálban, friss kaporral tálalva, kanállal

Ne reszeld, hanem vágd

A ress, harsány káposzta fantasztikus állagával kész élménnyé tesz minden falat káposztasalátát. Ez is a köret egyik nagy pozitívuma: egyszerre krémes, selymes a majonéztől és roppanós, rágós a friss zöldségtől.

Ahhoz, hogy a saláta texturálisan tényleg izgalmas legyen, hagyjuk a konyhai robotgépet és a reszelőt: ezek túlzottan roncsolják a káposzta leveleit.

A darált-reszelt zöldség helyett sokkal jobban járunk majd a vékony, rendszertelenebb szálakkal – ezeket úgy érhetjük el, ha egy éles késsel aprítjuk fel a negyedbe vágott káposztát. A torzsát ne vágjuk ki, mert ez tartja majd egyben a negyedeket.

Klasszikus coleslaw

A nagy amerikai klasszikus, amit százféle módon lehet variálni. Ez egy alap, amit dúsíthatunk almával, vagy tehetünk extra fűszereket az öntetbe.

Sózd be előre a zöldséget

Persze a nyers káposzta állagán azért van mit finomítani: ahhoz, hogy ress maradjon, mégis kellemes legyen az állaga rágás közben, sózzuk be előre és masszírozzuk át az egészet. A só dehidratál, kivonja a vizet a különböző alapanyagokból – tehát a káposzta és só összemasszírozása során ellazíthatjuk a zöldségszálakat anélkül, hogy elvennénk kellemes állagukat.

Masszírozás után hagyjuk 10-15 percet pihenni a káposztát – ez idő alatt levet ereszt majd, amit ne öntsünk le róla, hanem keverjük hozzá a salátához, hogy szaftosabb végeredményt kapjunk.

Vess be némi savanyú ízt

A majonézes káposztasaláta ízesítéséhez nem kell sok minden: só, bors, egy kevés cukor. Maga a majonéz is igen erőteljes aromát képvisel majd a tálban, illetve a besózott káposzta szilaj ízét is csillapíthatjuk valamivel.

Ha egy kevés citromlevet adunk a salátához, azzal egyrészt ellensúlyozhatjuk a sós ízeket, másrészt intenzívebbé tehetjük az egész fogás aromáját. Vessük be ízlés szerint!

Almás-mézes coleslaw

Különleges almás-mézes káposztasaláta, akár magában fogyasztva, akár egy jó hamburger mellé is tökéletes!  Érdemes kipróbálni! ;) Próbáld ki Te is Picato Apple-Honey szósszal!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai segítségért kattints az alábbi cikkekre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...