A fél órás mac and cheese kihúz a pácból, a reteklevélből 5 perc alatt pesztót készíthetsz

Ismét szuper izgalmas témákkal foglalkoztunk a múlt héten: bemutattuk többek közt a marhahús legfontosabb részeit, kis útmutatót készítettünk a serpenyős tojásos reggelikhez, és csupán két hozzávalóból fantasztikus lepénykenyeret varázsoltunk.

  1. 1.

    A két hozzávalós lepénykenyér, ami sokkal jobb, mint a bolti

    Minden házi szakács álma egy olyan köret, ami egyszerre látványos, és végtelenül egyszerű. Ebben a két hozzávalós lepénykenyérben testesülhet meg ez az álom, lássuk, hogyan készül!

  2. 2.

    A filléres reteklevélből 5 perc alatt pesztót, 20 perc alatt tésztát és rizottót készíthetünk

    A legtöbben a kukába dobnánk, pedig a reteklevél aranyat ér, mennyei, zsenge tavaszi pesztót tudunk belőle készíteni, amit tökéletesen felhasználhatunk rizottóba vagy akár egy finom zöldségtésztába is, mutatjuk, hogyan!

  3. 3.

    Teavaj, márkázott vaj: na nézzük, melyik mit jelent

    A csemegepultok előtt álldogálva az egyszeri bevásárló joggal teheti fel magának a kérdést: mitől márkázott a márkázott vaj, és mitől teavaj a teavaj? Itt a megfejtés!

  4. 4.

    Rántotta, frittata, omlett: útmutató a serpenyős tojásételekhez

    Amikor tojásos reggelikről van szó, könnyű összezavarodni. Hiszen annyiféle elkészítési mód létezik, hogy néha nem is tudjuk, éppen mi sül a serpenyőben.

  5. 5.

    Sajtos tészta újratöltve! – Mutatjuk az egyedényes, 30 perces MAC AND CHEESE receptjét

    Ízletes, villámgyors, könnyen elkészíthető, és még csak nem is igényel túl sok alapanyagot. A következő, egyedényes mac and cheese nálatok is népszerű fogás lesz a hétköznapokon, ezt garantáljuk!

  6. 6.

    Sokszínű maradék az almahéj: nem érdemli meg, hogy kidobd

    Kedvenc almás süteményeinknek egyetlen hátránya van: a rengeteg megmaradó almahéj. Mielőtt kapásból elindulnánk a szemetes irányába, olvassuk el, mire lehet jó a konyhában.

  7. 7.

    Alaplé 2. évad: a legfontosabb tudnivalók, ha marhahússal dolgoznál

    A csirke és a disznó után itt az ideje a marhahúsokkal is megismerkedni. Bélszín, lapocka, lábszár, rib eye, velős csont – te tudod, melyiket hogyan érdemes használni? A Nosalty és a CompactTv közös sorozatának következő részéből ez is kiderül!

  8. 8.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik - Hol élünk? Ilyen a nudli!

    Tájegységtől függően más-más nevet kapott, de félreérthetetlenül tudjuk, mire hajaznak ezek az elnevezések - ilyen színes egyéniség a nudli.

  9. 9.

    Kisokos az összes sütési funkcióhoz – Mutatjuk, melyiket mire használd!

    Akkor tudunk igazán helyt állni a konyhában, ha jóban vagyunk a sütőnkkel. A gázsütő szeszélyes üzem, ki kell ismerni a lelkét, de ugyanez igaz a villanysütőre is, csak ott számtalan funkció áll rendelkezésünkre. Ezeket bogozzuk most ki, és megnézzük, mit melyik funkción és hogyan érdemes sütni.

  10. 10.

    4 különleges zöldség, amit muszáj kipróbálnod az idei szezonban

    Remélhetőleg mindannyian egyre több zöldséget eszünk - most négy különlegességet mutatunk be, amikkel egészségesebbé teheted az étrended, és színesebbé a menüdet!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...