Lecsó lett a legjobb fogás az őszi Food Truck Show-n - az étel Indiában is megállná a helyét

Indiai fűszerezésű, padlizsános csicseriborsós lecsó nyerte a Food Truck Show legjobb indiai street food-jának díját. Ezúttal mi is begördültünk a fesztiválra, hogy segítsünk!

2018. szeptember 7. és 9. között került sor a Food Truck Show későnyári felvonására, ami ezúttal az indiai konyha bűvöletében került megrendezésre. Most először mi is begördültünk a Kincsem Parkba,és a food truckunkban kétféle ételt készítettünk: vajas csirkét és vöröslencsés dhalt.

A teljes bevételt a Tábitha ház gyermekhospice alapítványának került felajánlásra. Csapatunk ezúttal is zsűrizte a fogásokat Alain Diwan, indiai séf társaságában.

A legjobb indiai street food-jának díját az indiai fűszerezésű, padlizsános csicseriborsós lecsó nyerte. A gasztrofesztiválon a séfek india ízvilágát idéző fogásokkal versenyeztek, a három nap alatt egy szakmai zsűri és a közönség is értékelte az ételeket. A különleges lecsót a Meat & Sauce konyhafőnöke, Götz János készítette el, ami annyira jól sikerül, hogy a zsűri szerint még Indiában is megállná a helyét.

„A Meat & Sauce lecsója nagyon eredetire sikerült. Nem jöttem volna rá magamtól, hogy ezt egy magyar séf készítette, és nem egy indiai származású. A párosítás ráadásul azért is különleges, mert egy kimondottan magyaros ételt fejlesztett tovább, így egyetlen ételben jelenik meg mindkét ország gasztronómiája” – mondta el Alain Diwan, indiai séf, a szakmai zsűri elnöke.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?