13 tüzes és egzotikus currys hús

Az indiai konyha tele van meglepetésekkel: a sokféle egzotikus fűszer és növény igazi ízbombát robbant a nyelvünkön. A legkedveltebb fogások pedig a curry-s egytálételek.

Az indiai konyhának egyik jellemző fűszere a curry, de Európában egy speciális élénk sárga fűszerkeveréket jelöl, mi is azt használjuk leginkább, ennek fő alkotói arómai kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika. A curry szót hallva itthon sokan először az igen kedvelt curry-kolbászra gondolnak. Az ehhez használt currypor – amely csak a tüzes aromát adja meg a ketchupos sült kolbásznak – csak utánzata annak az intenzív fűszer(keverék)nek, amelyet a származási országában, Indiában készítenek. Az óriási dél-ázsiai országban azonban a curry nem csak egy fűszert, hanem egy ételfajtát is jelent: a curry egy zöldségből, húsból vagy halból készült egytálétel és krémes ragu.

  1. 1.

    Házi csirkecurry 4. - alap

  2. 2.

    Kókusztejes thai-curry csirkével és tésztával

  3. 3.

    Gradara csirke

  4. 4.

    Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával

  5. 5.

    Zöld curry-s thai egytálétel

  6. 6.

    Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől

  7. 7.

    Kesudiós currys csirke

  8. 8.

    Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry

  9. 9.

    Koronázási csirketál

  10. 10.

    Krémes pulyka curry

  11. 11.

    Curry-s csirke indiai módon

  12. 12.

    Thai vörös curry csirkével

  13. 13.

    Korianderes báránycurry

Címlapról ajánljuk

További cikkek