13 tüzes és egzotikus currys hús

Az indiai konyha tele van meglepetésekkel: a sokféle egzotikus fűszer és növény igazi ízbombát robbant a nyelvünkön. A legkedveltebb fogások pedig a curry-s egytálételek.

Az indiai konyhának egyik jellemző fűszere a curry, de Európában egy speciális élénk sárga fűszerkeveréket jelöl, mi is azt használjuk leginkább, ennek fő alkotói arómai kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika. A curry szót hallva itthon sokan először az igen kedvelt curry-kolbászra gondolnak. Az ehhez használt currypor – amely csak a tüzes aromát adja meg a ketchupos sült kolbásznak – csak utánzata annak az intenzív fűszer(keverék)nek, amelyet a származási országában, Indiában készítenek. Az óriási dél-ázsiai országban azonban a curry nem csak egy fűszert, hanem egy ételfajtát is jelent: a curry egy zöldségből, húsból vagy halból készült egytálétel és krémes ragu.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek