6 baklövés, amitől nem lesz tökéletes a főtt kukoricád

A nyár egyik nagy slágere a lángos mellett a főtt kukorica. De hiába a népszerűség, sokan még mindig nem úgy főzik, ahogy a legfinomabb lesz. Ahány ház, annyi szokás, de van pár tippünk, hogy a legtutibb legyen!

Bár főtt kukoricát készíteni nem ördöngösség, sokan követünk el olyan hibákat a folyamat során, amelyek tönkre tehetik a főtt kukoricánk ízét, állagát és tápanyagtartalmát is.

  • Nem friss kukoricával dolgozol

A leggyakoribb hiba már a boltban vagy a piacon kezdődik. Ha a kukorica szálas része még nedves és selymes tapintású, akkor több, mint valószínű, hogy friss. A száraz, fonnyadt bajusz és a matt kukoricaszemek idősebb kukoricára utalnak.

  • Túl sokáig tartogatod

A kukorica frissen az igazi, és a legfinomabb akkor lesz, ha a vásárlás napján vagy legfeljebb másnap megfőzzük.

  • Túlfőzöd

A főzési idő fajtától függően 10–35 perc között változhat. Nem kell órákig főzni!

  • Megsózod a főzővizet

A főtt kukoricát csak tálaláskor ízesítsük. A só keményítheti a szemeket, és ront az állagukon.

Szinte biztos, hogy eddig rosszul főzted a kukoricát
  • Kidobod a csuháját

Miután leháncsoljuk kukoricát, ne dobjuk ki a csuháját! Használjuk arra, hogy kibéleljük velük a fazék alját, majd helyezzük rájuk a megtisztított csöveket, és fedjük be a levelekkel. Ez segít megőrizni a kukorica nedvességtartalmát és puhaságát főzés közben.

  • Nem hagyod saját főzővízében

Ha maradt főtt kukorica, ne vegyük ki a főzővízből, hagyjuk benne, így sokkal tovább megőrzi frissességét. Később újramelegíthető, szóval pánikra semmi ok!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos konyhai tanácsokat leshetsz el innen is:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...