Bár főtt kukoricát készíteni nem ördöngösség, sokan követünk el olyan hibákat a folyamat során, amelyek tönkre tehetik a főtt kukoricánk ízét, állagát és tápanyagtartalmát is.
- Nem friss kukoricával dolgozol
A leggyakoribb hiba már a boltban vagy a piacon kezdődik. Ha a kukorica szálas része még nedves és selymes tapintású, akkor több, mint valószínű, hogy friss. A száraz, fonnyadt bajusz és a matt kukoricaszemek idősebb kukoricára utalnak.
- Túl sokáig tartogatod
A kukorica frissen az igazi, és a legfinomabb akkor lesz, ha a vásárlás napján vagy legfeljebb másnap megfőzzük.
- Túlfőzöd
A főzési idő fajtától függően 10–35 perc között változhat. Nem kell órákig főzni!
- Megsózod a főzővizet
A főtt kukoricát csak tálaláskor ízesítsük. A só keményítheti a szemeket, és ront az állagukon.
- Kidobod a csuháját
Miután leháncsoljuk kukoricát, ne dobjuk ki a csuháját! Használjuk arra, hogy kibéleljük velük a fazék alját, majd helyezzük rájuk a megtisztított csöveket, és fedjük be a levelekkel. Ez segít megőrizni a kukorica nedvességtartalmát és puhaságát főzés közben.
- Nem hagyod saját főzővízében
Ha maradt főtt kukorica, ne vegyük ki a főzővízből, hagyjuk benne, így sokkal tovább megőrzi frissességét. Később újramelegíthető, szóval pánikra semmi ok!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Hasznos konyhai tanácsokat leshetsz el innen is: