6 baklövés, amitől nem lesz tökéletes a főtt kukoricád

A nyár egyik nagy slágere a lángos mellett a főtt kukorica. De hiába a népszerűség, sokan még mindig nem úgy főzik, ahogy a legfinomabb lesz. Ahány ház, annyi szokás, de van pár tippünk, hogy a legtutibb legyen!

Bár főtt kukoricát készíteni nem ördöngösség, sokan követünk el olyan hibákat a folyamat során, amelyek tönkre tehetik a főtt kukoricánk ízét, állagát és tápanyagtartalmát is.

  • Nem friss kukoricával dolgozol

A leggyakoribb hiba már a boltban vagy a piacon kezdődik. Ha a kukorica szálas része még nedves és selymes tapintású, akkor több, mint valószínű, hogy friss. A száraz, fonnyadt bajusz és a matt kukoricaszemek idősebb kukoricára utalnak.

  • Túl sokáig tartogatod

A kukorica frissen az igazi, és a legfinomabb akkor lesz, ha a vásárlás napján vagy legfeljebb másnap megfőzzük.

  • Túlfőzöd

A főzési idő fajtától függően 10–35 perc között változhat. Nem kell órákig főzni!

  • Megsózod a főzővizet

A főtt kukoricát csak tálaláskor ízesítsük. A só keményítheti a szemeket, és ront az állagukon.

Szinte biztos, hogy eddig rosszul főzted a kukoricát
  • Kidobod a csuháját

Miután leháncsoljuk kukoricát, ne dobjuk ki a csuháját! Használjuk arra, hogy kibéleljük velük a fazék alját, majd helyezzük rájuk a megtisztított csöveket, és fedjük be a levelekkel. Ez segít megőrizni a kukorica nedvességtartalmát és puhaságát főzés közben.

  • Nem hagyod saját főzővízében

Ha maradt főtt kukorica, ne vegyük ki a főzővízből, hagyjuk benne, így sokkal tovább megőrzi frissességét. Később újramelegíthető, szóval pánikra semmi ok!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos konyhai tanácsokat leshetsz el innen is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek