Egy nem várt hozzávaló a főzővízben, és a krumpli finomabb és szebb színű lesz

Sok mindent írtunk már a krumpliról, a hámozásáról, a belőle készülő ételekről, és igen, a krumplifőzésről is, de ezt a hozzávalót nem láttuk jönni.

Arról pont nemrégiben írtunk, hogy ha alaplében főzzük a burgonyát, mennyivel ízesebb lesz a végeredmény, és persze az extragyors krumplipucolós trükkök sem maradtak el, arról azonban, hogy milyen meglepő hozzávalótól őrzi meg szép világos, sárgás színét a főtt krumplink anélkül, hogy bebarnulna, még nem ejtettünk szót.

Krumplifőzés lábosban
Adj citromot a krumpli főzővízéhez, hogy ne barnuljon be a burgonya

Kitaláljátok, mi ez a nem várt hozzávaló? A citromlé!

Míg többek közt az avokádó esetében is bevett trükknek minősül, hogy pár csepp citromlevet a félbevágott avokádóra cseppentve megakadályozhatjuk a barnulást, addig arra nem gondoltunk, hogy a burgonya főzővízébe is rakhatunk belőle. Lássuk, még miért jó nekünk a citrust a kolompérral kombózni!

A főtt burgonya ízét és színét is feljavítja a citrus

Kb. 1 kiló krumplihoz 1-2 evőkanál friss citromlevet, és élvezd, hogy a citromsav enzimjeinek köszönhetően a főtt burgonyánk nem barnul meg a főzés végére!

Így csináld: szimplán öntsd a főzővízhez a citromlevet, még a főzés elején!

Sőt, plusz egy indokunk van arra, hogy kipróbáld: a citromlé kiemeli a burgonya ízét, ad neki egy pikáns, friss, savanykás aromát, mely elveszi az esetleges lisztes ízt.

Tippek, amikor jól jöhet a citrusos ízű burgonya:

  • ha tepsis krumplihoz főzöd elő a burgonyát a sütőben való sütés előtt - rozmaringágakkal, egyéb friss zöldfűszerrel, fokhagymával, sóval borssal + citrommal a végén isteni köreted lesz!
  • egy könnyed krumplisalátának is jól áll a savanykás ízvilág, sőt, a citrom az ecetet is kiválthatja
  • ha keleti ihletésű burgonyafőzelékre vágysz például kókusztejszínnel, curryvel, kurkumával, korianderrel

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos konyhai tippek várnak ezekben a cikkekben is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Házias székelykáposzta

A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...