Ne vízben főzd a krumplit: van egy sokkal finomabb alternatíva

Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!

A burgonyafőzés nem egy nagy truvaj: felrakjuk a krumplit egy hatalmas fazék vízben, és kellően puhára főzzük. Bumm. Na de mi lenne, ha azt mondanánk, hogy víz helyett használhatsz valami egészen mást is, amitől sokkal mélyebb íze lesz a kolompérnak?

Krumplifőzés lábosban
Főzd a krumplit alaplében!

Használj víz helyett alaplevet burgonyafőzéskor!

Természetesen választhatsz csirke-, marha- vagy zöldségalaplevet is, amit csak szeretnél, a legízletesebb végeredmény érdekében pedig mondunk egy extra tippet: vágd félbe vagy kockákra a burgonyaszemeket, illetve hámozd meg őket főzés előtt, így több aromát nyelnek majd el!

Az alaplében főzött burgonya olyan finom lesz, hogy akár főételként is megállja a helyét, nem csak köretként.

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Fehér marha alaplé

Pofonegyszerű alaplé - nem kell vele semmit csinálnunk, magában elfő, és ha mindig van belőle a mélyhűtőben, nem kell kockákat használnunk.

Fehér zöldség alaplé

Ez nem zöldségleves, csak egy alaplé - arra jó, hogy szépen bedobozolva lefagyasszuk, és ha bármilyen krémleves, rizottót, szószt készítünk, csak elő kell vennünk, és nem kell ...

Extra tippek:

  • Tejben is főzheted a krumplit, attól pedig krémes, puha állagot kapsz majd - tökéletes megoldás krumplipüréhez!
  • Citromlé vagy ecet is mehet a főzővízbe, hogy ne barnuljon be a krumpli!
  • Ha pedig kakukkfüvet, rozmaringot vagy római köményt adsz a főzővízbe, szintén extra ízeket kap a krumplid!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több segítség a főzéshez:

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézár saláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk mit együnk. Finom, egészséges és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...