A trükk, amivel sokkal könnyebben méred majd le a ragacsos hozzávalókat

Ragadós alapanyagokkal, mogyoróvajjal, mézzel, juharsziruppal dolgozni kész rémálom, hiszen mérés közben mindenhez odaragadnak. Ezért annyira zseniális ez a trükk, amivel megkönnyítheted a dolgodat.

Ha valaha le kellett mérned a tahinit a hummuszhoz, készítettél már sütit mogyoróvajjal vagy tettél mandulavajat a smoothie-ba, akkor tudod, hogy milyen macerás pontosan kimérni az adagokat – főként, hogy a magvajakból nem ajánlott a túlfogyasztás. Először ki kell varázsolni az üvegből, majd bele a mérőedénybe, onnan pedig a tálba, így talán nagyjából jó mennyiséget sikerül kikanalazni, és közben mindenhova odatapad. Kiderült, létezik egy trükk, ami megolajozza a folyamatot - szó szerint.

A trükk, ami örökre megváltoztatja, hogyan méred le a mogyoróvajat

Egy friss TikTok videóban azt láthatjuk, hogy valaki épp tahinit vagy magvajat mér ki, hogy kekszet készítsen.

A varázslat pedig annyira egyszerű, hogy nem is értjük, eddig miért nem így csináltuk: használat előtt a mérőeszközt beolajozza.

Ezután mehet rá a ragacsos összetevő, ami tádáám, könnyedén elválik az edény oldalától, nem tapad oda! Méz, juharszirup és más hasonlóan folyós-ragadós alapanyagok esetében is bevetheted ezt a praktikát.

@ariellelorre

did anyone else know this 🧐 #cookinghacks #bakinghacks #cookingvideos

♬ Gangsta - Kehlani

Valaki tudott erről?” – teszi fel a kérdést az @ariellelorre nevű felhasználó a videó alatt, és noha azt eddig is tudtuk, hogy az olajjal meggátolható a tapadás, ilyen formában még nem jutott eszünkbe a használata. De a gasztronómia a folyamatos tanulásról szól, és mi imádjuk az újabb és újabb okos ötleteket, amiket a TikToknak és a kreatív felhasználóknak köszönhetünk.


Még több trükkös cikk itt:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?