A trükk, amivel sokkal könnyebben méred majd le a ragacsos hozzávalókat

Ragadós alapanyagokkal, mogyoróvajjal, mézzel, juharsziruppal dolgozni kész rémálom, hiszen mérés közben mindenhez odaragadnak. Ezért annyira zseniális ez a trükk, amivel megkönnyítheted a dolgodat.

Ha valaha le kellett mérned a tahinit a hummuszhoz, készítettél már sütit mogyoróvajjal vagy tettél mandulavajat a smoothie-ba, akkor tudod, hogy milyen macerás pontosan kimérni az adagokat – főként, hogy a magvajakból nem ajánlott a túlfogyasztás. Először ki kell varázsolni az üvegből, majd bele a mérőedénybe, onnan pedig a tálba, így talán nagyjából jó mennyiséget sikerül kikanalazni, és közben mindenhova odatapad. Kiderült, létezik egy trükk, ami megolajozza a folyamatot - szó szerint.

A trükk, ami örökre megváltoztatja, hogyan méred le a mogyoróvajat

Egy friss TikTok videóban azt láthatjuk, hogy valaki épp tahinit vagy magvajat mér ki, hogy kekszet készítsen.

A varázslat pedig annyira egyszerű, hogy nem is értjük, eddig miért nem így csináltuk: használat előtt a mérőeszközt beolajozza.

Ezután mehet rá a ragacsos összetevő, ami tádáám, könnyedén elválik az edény oldalától, nem tapad oda! Méz, juharszirup és más hasonlóan folyós-ragadós alapanyagok esetében is bevetheted ezt a praktikát.

@ariellelorre

did anyone else know this 🧐 #cookinghacks #bakinghacks #cookingvideos

♬ Gangsta - Kehlani

Valaki tudott erről?” – teszi fel a kérdést az @ariellelorre nevű felhasználó a videó alatt, és noha azt eddig is tudtuk, hogy az olajjal meggátolható a tapadás, ilyen formában még nem jutott eszünkbe a használata. De a gasztronómia a folyamatos tanulásról szól, és mi imádjuk az újabb és újabb okos ötleteket, amiket a TikToknak és a kreatív felhasználóknak köszönhetünk.


Még több trükkös cikk itt:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...