4 hangulatos konyhai trend, ami megmelenget a téli szezonban

Az őszi-téli szezon a konyhánkban is visszaköszön, és nem csak az alapanyagokra és ételekre gondolunk. Öltöztessük fel a konyhát is, ne csak magunkat, jöjjenek a természetközeli színek, a fa bútorok, szőnyegek, függönyök, párnák!

Az ősz közepében járunk, és egyre több időt töltünk otthon, a konyha pedig szokás szerint kiemelt szerepet játszik mindennapjainkban - sőt, mikor máskor lenne a legjobb sütit sütni meg komfortételeket főzni, mint ilyenkor? Rendezzük be a konyhát úgy, hogy még otthonosabb legyen a hangulat, és lélekben és testben is felkészülhessünk a valóban hideg napokra, a késő őszre, majd a télre.

1.) Zöld, zöld, zöld

Hozd be a természetet a konyhába...zöld színnel! A zöld lehet modern, rusztikus, elegáns, morózus vagy jókedvet sugárzó, de mindenképpen természetes. Kapja ezt a színt a konyhabútor vagy az ajtó, a fal, az asztal vagy a székek, de vigyázz, ne ess túlzásba, kombináld mással.

Jól illenek hozzá a neutrális színek, a vajszín, tört fehér, de a sötét szürke is.

via

2.) Letisztult vonalak

Idén ősszel az egyszerűségen van a hangsúly, a letisztult konyhai berendezéseket és bútorokat pedig mindennél jobban szeretjük. Nagy divat most a fogantyú nélküli konyhaszekrény és minden olyan megoldás, mely szinte egybeolvad a fallal. Beépített szekrények, hűtő, eldugott okostárolók, ide gyertek!

via

3.) Puha megoldások

Ahogy hűl le az idő, úgy vágyunk egyre inkább a pihe-piha, melengető párnákra, takarókra, szőnyegekre. Variáljunk a különféle textúrák között, dobjunk a fapadlóra egy rongyszőnyeget akár a konyhában is, alakítsunk ki egy gubbasztósarkot párnákkal, elgondolkodós levesezésekhez és sütizésekhez, párnázzuk ki az ebédlősarkot is. És a szuper, meleg, télies függönyökről se felejtkezzünk meg!

via

4.) Századközepi konyhabútorok

Masszív, kemény diófa, sötét konyhaszekrények és asztalok, természetes anyagok, melengető hangulat – a századközepi konyhák reneszánszukat élik, főleg modern kiegészítőkkel kombinálva. A robusztus, régimódi fapult csodásan mutat a hidegebb márvány falrésszel, a króm csappal és a nyitott polcokkal.

via

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek