Ezt a 3 színt ajánlják a lakberendezők a konyha kifestésére

A konyha színe igencsak meghatározza otthonunk hangulatát, lakberendezők szerint pedig van három olyan szín, amely kiválóan passzol szinte minden konyhához elhelyezkedéstől, berendezéstől és stílustól függetlenül.

A konyha színe nemcsak azért fontos, mert meghatározza otthonunk hangulatát, a praktikum és a látvány szintén meghatározó faktorként szerepelnek, ha felújításról esik szó.

A kellemes színnek köszönhetően mi magunk, háziszakácsok is szívesebben töltjük el szabadidőnket a helyiségben, ráadásul, ha netalántán egyszer eladnánk otthonunkat, a jövendőbeli vevő számára is hívogatóbb lehet egy kellemes színekben pompázó konyha látványa.

A Thekitchn újságírója David Plumot, a Plunk nevű lakberendezési applikáció társalapítóját és igazgatóját kérdezte arról, milyen színekben érdemes gondolkodni a konyhát illetően ahhoz, hogy jól érezzük magunkat benne. A cikkben szereplő lakberendezési szakértők három színt és azok árnyalatait emelték ki, melyek szerinte nemcsak praktikusak, hangulatosak is.

Nyers, bézs/szürkés színek

Hallottál már az angol greige kifejezésről? A greige a bézs és a szürke (beige - grey) keveréke, egy olyan fajta nyersebb szín, melynek százféle árnyalata alkalmazható, ha falfestésről van szó. Nemcsak divatos, de praktikus is, ez a szín ugyanis optikailag nagyítja a kisebb konyhákat is.

Fehér

A fehér szín a konyhában igazán feldobja a helyiséget, frissességet és tisztaságot sugall.

A fehér időtlen, mindig divatos, és bármilyen méretű vagy stílusú konyhában jól működik.

A viszonteladás szempontjából a fehér konyha igencsak ideális, az esetleges vevő ugyanis lényegében úgy érezheti, a fehér szín olyan, mint egy üres vászon, amely arra vár, hogy a leendő lakástulajdonos saját személyére szabja.

Halványzöld

Bár a fehér és bézs árnyalatok egészen biztosan időtállóak és praktikusak, az utóbbi két évben a zöldes szín is divat lett, az ok pedig mi más lenne, ha nem a pandémia! Az emberek újra vágynak otthonukban a természetes színekre, egy szép, halványzöld árnyalatú konyha pedig nemcsak hangulatos, de nyugodtságot is sugároz.

Bónusz tipp: A szekrényekhez és a mennyezethez a semleges színek passzolnak

Amikor a konyha egyéb felületeiről, például a szekrényekről és a mennyezetről esik szó, semleges színekkel biztos, hogy nem lehet mellélőni. Példának okáért érdemes elgondolkodni azon, hogy a felső szekrényeket fehérre, az alsó szekrényeket pedig szürkére fessük. Ez a kombináció kifinomultabb megjelenést biztosít, miközben némi színt, melegséget és textúrát is kölcsönöz a helyiségnek. A fehér mennyezettől nagyobbnak érzékeljük a helyiséget, ráadásul a fényt is visszaveri, így az egész helyiség világosabbnak hat.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek