Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kipróbáltuk a KFC és a Burger King legújabb burgereit

Az elmúlt hetekben jó hír volt sokak számára, hogy a KFC és a Burger King is saját vegetáriánus hamburgereket dobott piacra. Kipróbáltuk, de nem voltunk elájulva. 

Míg a McDonald's most éppen a házhoz szállítási lehetőségével lopja be magát a fogyasztók szívébe, addig a KFC és a Burger King két különböző ízesítésű vegetáriánus hamburgerrel próbálja magához csábítani a húsmentesen étkezőket. 

Vegetáriánus Whopper – Burger King (1120 Ft)

A Burger King Vegetáriánus Whopper elnevezésű hamburgere az étterem leírása szerint aligha különbözik a klasszikus Whopper szendvicstől, a kivételt csupán a krumplis-zöldséges húspogácsa képezi. Egy városi legenda szerint a vegetáriánus Whopper nem is annyira új keletű dolog, „pult alól” régen is lehetett kérni hús nélkül a szendvicset igaz, akkor még nem rakták bele a szendvicsbe a krumpliból, répából, borsóból és kukoricából készült zöldségpogácsát. 

A szendvics külsőre minden szempontból kielégítő volt, magas, jól megpakolt hamburger egy igazán vastag zöldségpogácsával a közepén. A majonéz, a ketchup, a paradicsom, uborka és jégsaláta ebből a szendvicsből sem hiányozhatott, a szendvicset félbevágva pedig egészében láthattuk a kis répa és borsódarabokat.

A szendvics íze azonban már nem ütött akkorát, mint a külseje. Négy tesztelőnk közül többen is azt mondták, a szendvics közelébe sem ér a húsos változatnak. Volt, aki szerint egy kicsit jobban kellett volna játszani a fűszerezéssel, mások szerint a zöldséges pogácsában túl sok a krumpli, ettől ízetlen és fantáziátlan lesz a burger. A vegetáriánus pogácsa burkolata ropogós volt és szépen átsült, de ha sajtból, szójából, esetleg szejtánból lenne a pogácsa, valószínűleg nagyobb sikereket is elérhetne a szendvics.  

Halloumi Burger – KFC (1990 Ft)

A KFC halloumi sajtos hamburgere tehén-, kecske- és juhtej keverékéből készült, a koktélparadicsom, rukkola és lilahagyma salátával ízesített szendvicset egy szarvasgombás öntettel dobták fel. 

A szendvicsbe két grillezett sajtot raktak, amelyeket jól fűszereztek, ráadásul nem is voltak kis adagok. Kóstolóink szerint egy finom, laktató szendvicsről van szó, amelyben nagyon dominált a majonézes szósz. A rukkola egyáltalán nem volt érezhető a hamburgerben. Kóstolóinknak ízlett a KFC vega szendvicse, az 1990 Ft-os árat viszont sokallták egyetlen szendvicsért cserébe. 

Összességében a két szendvics nem rossz opció azoknak, akik vegetáriánusként mindenképpen valamelyik ismert gyorsétteremben szeretnének enni, az adagok nagyok és még laktatóak is, meg kell hagyni azonban, hogy valószínűleg egyik hamburger sem fog maradandó élményt hagyni. 

EZ IS ÉRDEKES: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!